avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... \'\' pune în vedere contestatorului sã depunã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

'' pune în vedere contestatorului sã depunã dovezi cu privire la decesul intimatului si sa depunã toate diligentele pentru aflarea mostenitorilor acestuia sub sanctiunea suspendãrii cauzei conform art 234 alin. 1 Cpc dupã caz''

Procedură de citare legal îndeplinită. Sub acest aspect, instanta reține ca citatia expediata intimatului pârât a fost restituita cu mențiunea ''destinatar decedat ''

'' pune în vedere contestatorului să depună dovezi cu privire la decesul intimatului și sa depună toate diligentele pentru aflarea mostenitorilor acestuia sub sancțiunea suspendării cauzei conform art 243 alin. 1 Cpc după caz''

1. Ce dovezi trebuie să depună contestatorul cu privire la decesul intimatului?

1.1. Certificat de deces?
1.1.1. De unde /cum /în ce calitate poate procura contestatorul '' certificatul de deces '' sau '' dovezi cu privire la decesul intimatului ''?


2. Cum/unde /în ce calitate poate depune contestatorul' 'toate diligentele pentru aflarea mostenitorilor intimatului ''?

2. 1. La primărie? Cum /în ce calitate?


3. Până când se suspenda judecata cauzei potrivit art 243 alin. 1 Cpc (vechi) dacă una din parti a decedat?
3.1. Dacă partea care a decedat, nu are moștenitori, se suspenda judecata pricinii sau se continua judecata pricinii?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:39, 8 Martie 2013
Veti face diligentele la primarie-starea civila pt o copie a certificatului de deces si la camera notarilor pt a verifica daca s-a deschis succesiunea.

In ambele cazuri va prezentati cu o copie a incheierii de sedinta prin care vi s-au pus in sarcina aceste demersuri, cu un certifcat de grefa si cu o cerere scrisa (luati si un nr de inregistrare pt a arata instantei ca v-ati conformat) si solicitati autoritatilor sa expedieze raspunsurile pe adresa instantei, la dosarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant decedat dupa pronuntarea hotararii, recurs (obiect: refuz acordare drepturi protectie sociala) ovidiu-paul ovidiu-paul Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat. Institutia la care lucrez are calitatea de parat, instanta a dat castig de cauza reclamantului care a decedat, după ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces annaon annaon Buna ziua, Tatal meu este in proces cu nepotul lui pentru niste cheltuieli de avoocat care l-ar fi reprezentat la politie.INTREBAREA este urmatoarea; tatal ... (vezi toată discuția)
Actiune suspendata in baza art 155/1 leusan leusan 1) Se introduce o actiune pentru somatie de plata in 2011.Citatia se intoarce cu ,,debitor decedat\"(din 2010).Juristul institutiei creditoare ,cere termen ... (vezi toată discuția)