avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Raspundere RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Raspundere RCA

Soferul unui autobuz pune o frână puternică şi o persoană cade în interiorul salonului şi se accidentează, îşi fracturează un braţ. Societatea de asigurare răspunde pt. daunele pricinuite acesteia prin vătămarea corporală ?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 18:47, 12 Martie 2013
Despre ce salon este vorba? Daca pasagerul se afla in autobuz, se pot acorda despagubiri daca exista asigurarea de accidente a pasagerilor, iar in urma accidentului persoana respectiva capata o invaliditate.
Societatile de transport calatori, de obicei, au asigurari pentru daune civile provocate pasagerilor transportati legal.Aceasta asigurare acopera atat daune materiale cat si vatamari corporale (accidentari,invaliditate,deces).In conditiile de asigurare atasate politei, se specifica modul si conditiile de incadrare a evenimentului in acoperire, precum si cazurile de exceptare.
Trebuie sa va adresati societatii de transport sa va comunice la ce societate de asigurare are incheiata polita de raspundere pentru pasageri. Apoi deschideti dosar de dauna la acea societate de asigurare.
Trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie si de probe: acte medicale, eventual un martor al incidentului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii calator accidentat in microbuz machis machis In decembrie 2012 , în timpul efectuării unei curse cu călători, şoferul autobuzului a frânat brusc şi un călător s-a dezechilibrat, a căzut în ... (vezi toată discuția)
Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)