avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agentie recrutare, plasare forta de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agentie recrutare, plasare forta de munca in strainatate

Buna seara! In speranta ca am postat unde trebuie si ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi , va prezint problema cu care ma confrunt.
Un membru al familiei mele a aplicat pentru un job in strainatate la o agentie de recrutare, plasare forta munca in strainatate. Jobul descris de ei pare a fi foarte ok, insa nu stiu cat de multa incredere sa avem in aceasta agentie. Ei spun ca agentia este avizata de catre ITM si ca-Persoanelor inscrise li se completeaza contracte individuale de munca la o firma din Romania. Acestea se inregistreaza la ITM , dupa care persoanele angajate urmeaza sa efectueze activitatile in strainatate, achitandu-le 1.000 lei in Romania pentru necalificati si 1.200 lei pentru calificati, conform CIM, iar diferenta reprezentand diurna pentru delegarea in strainatate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 9 Martie 2013
1. Pentru a preîntâmpina eventuale situaţii neplăcute şi pentru a evita firme ce nu respectă prevederile legale, în momentul în care decideţi să apelaţi la un agent de ocupare a forţei de muncă solicitaţi la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi are sediul agentul, în temeiul prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţii cu privire la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare, la activitatea de intermediere propriu-zisă desfăşurată şi informaţii despre firmele care nu mai desfăşoară activitatea de selecţie şi plasare forţă de muncă.

2. Salariul nu se poate confunda cu diurna ... prin urmare, un salariat delegat in strainatate va beneficia, prin altele, de salariu + diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare locuri de munca in strainatate nylatac nylatac vreau sa verific daca se poate sa nu iau o \'teapa\'cu firma care se ocupa cu plasare locuri de munca in strainatate,deoarece cere o taxa de 490 de lei pt a ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,ramanand fara serviciu ,am aplicat la diferite locuri de munca si sunt sunata de aceste firme de recrutare de personal,care ma cheama la interviuri ... (vezi toată discuția)
Firma de mediere si recrutare forta de munca in strainatate ContSters275794 ContSters275794 Ce parere aveti despre firmele de mediere si plasare a fortei de munca in strainatate ,care pretind taxa de inscriere 500 lei si taxa de mediere 800 de ... (vezi toată discuția)