avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vacanta copiilor in strainatate cu bunica - acte ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vacanta copiilor in strainatate cu bunica - acte necesare la iesirea din tara

Ce acte sunt necesare pt ca, copii mei (minori) sa poata pleca in vacanta doar cu bunica lor, pentru o luna de zile . PAsaport,imputernicire?..acte traduse pt comanda biletului de avion?...etc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:14, 17 Martie 2013
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor , in acest caz daca : este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta extrasul de cazier judiciar si o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:
- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
- statul (statele de destinatie);
- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv;
- extrasul de cazier judiciar al insotitorului;
- documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane).
Acte necesare:
I.- declaratie de acord care trebuie sa cuprinda:
- declaratie a ambilor parinti sau numai a dvs. daca minorii v-au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ( pe vechea legislatie- codul familiei) sau daca locuinta minorilor a fost stabilita la dvs. si exercitati autoritate exclusiva asupra minorilor (pe noul cod civil), de asemeni prin hotarare definitiva si irevocabila,
1.-declaratie prin care dvs. sau ambii parinti dupa caz, va exprimati acordul cu privire la efectuarea calatoriei de catre cei doi minori,
2.-datele de identitate al insotitorului ( ale bunicii),
3.-scopul deplasarii,
4.-statul sau statele de destinatie,
5.-perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria,
6.-scopul deplasarii,
7.-ruta urmata pana la statul de destinatie,
8.- indicarea faptului daca minorii urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza ca minorii sa fie incredintati sau daca urmeaza sa se intoarca in tara impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate in cazul in care acesta o alta persoana decat bunica lor
-in acest ultim caz, calitatea de insotitor o poate avea si o persoana din cadrul unei societati comerciale autorizate sa desfasoare activitati de transport international de persoane, iar la frontiera vor trebui prezentate si documente din care sa rezulte calitatea acestei persoane.
II- pasapoarte pentru minori,
III- cazier judiciar pentru insotitor ( ptr. bunica).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)
Calatorie 69lac 69lac Buna dimineata,fica mea are 16 ani,in aprilie 2012 trebuie sa vina in strainatate la un control medical,ii mai este necesara procura din partea mea sau poate ... (vezi toată discuția)