Sa mai clarificam un aspect: stim cu totii ca majoritatea blocurilor vechi nu au avut construite boxe, subsolurile nefiind proiectate cu asa ceva - mai ales ca marea majoritate a blocurilor eru ” de stat”. Bun, unii cetateni mai intreprinzatori si-au amenajat aceste boxe, fiecare cum a putut si mai ales fara sa ceara permisiunea cuiva. deci mi-am construit aceasta baxa, vecinii stiau ca boxa respectiva este a cetateanului XX si fiecare isi vedea de treaba, deci erau un aranjament intre vecini... Pe de alta parte, subsolurile fiind relativ mici, nu puteau sa permita ca toti proprietarii sa-si construiasca boxe, mai ales ca unii dintre acestia chiar nu erau interesati de acest aspect.
La un moment dat, ”proprietarii” initiali a boxelor au mutat din bloc, astfel ca au fost nevoiti sa lase boxa altor proprietari interesati. Sigur ca nu puteau sa o vanda ca pe o proprietate personala, insa vindeau doar constructia respectiva (niste ziduri, o usa, o incuietoare, ceva rafturi pe-acolo, etc.).
Cam aceste lucruri am vrut sa clarific, asa ca niste oameni cu cap cum stim ca sunt organele de politie au sa priceapa aceste lucruri simple.
Sfaturile primite mai sus, eu zic ca sunt indeajuns sa nu va faceti nici-o problema. Cei de la politie au sa-i intrebe mai intai cum dovedesc ca boxa le apartine. Probabil cu martori. Ei, cu martori puteti dovedi si dvs. (daca nu aveti o chitanta de mana de la fiul decedat) ca detineti acea boxa de n'shpe ani... dupa parerea mea nu trebuie sa apelati la avocat. Pana la urma nici suma pusa in joc nu este rupta din cer, dar de ce sa o platiti din nou?
Mult succes!
va multumesc pentru toate raspunsurile date!
am fost la politie, problema fiind urmatoarea: reclamantul nu doreste sa ne ia boxa( pentru ca a spus ca nu ne-ar da 350 de lei pe asa ceva), insa ne-a reclamat ca i-am fi furat lucrurile pe care le avea in boxa( cateva bucati de lemne, un radio din 1900 toamna,doua tablouri cu fotografiile parintilor etc.:hammer: ) nestiind de fapt ca fratele decedat ne-a dat boxa goala.
cei de la politie,ne-au spus ca vor trimite dosarul la procuratura. pentru ce, oameni buni?
nu are martori ca ar fi avut asa ceva in boxa! putea sa zica ca avea un seif cu valuta sau cu lingouri...sa scot eu aceste lucruri pe care nu le-am vazut in viata mea?
am ajuns de tot rasul! pentru o amarata de boxa de 7 metri patrati!
Nu va faceti probleme.
Pe vremuri, am avut un profesor care ne zicea cam asa: fura cineva 10 lei si face puscarie 3 ani; alcineva fura 10 mii de lei si nu face nici-o ora de puscarie... Asa ca mai bine era daca in boxa era un safe cu valuta si oarece lingouri. Macar sa stii de ce ai patit-o.
Inca o data, nu va faceti probleme, o sa primiti o hotarare de NUP!