avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Astazi mi s-a cerut cardul Ratb in tramvai de trei persoane care cred ca sunt controlori. Nu s-au legitimat, dar cu toate acestea le-am inmanat cardul cu abonament expirat, 2 lei pe el, insa nevalidat. Mi-au spus sa cobor cu ei, mi-au cerut buletinul si cand le-am spus ca nu il am la mine au sunat aparent ,,la Politie''. Cardul are inscris fostul meu nume de familie (intre timp am divortat) si au spus ca vor trimite direct datele mele si ca voi primi prin posta procesul-verbal. Faza este ca eu nu mai locuiesc la adresa pe care o aveam in buletin si care e in alt oras decat unde stau acum. Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 21:06, 4 Aprilie 2015
Va duceti la sediul RATB si pe baza CNP solicitati un duplicat amenda sau un document in baza caruia sa platiti. Daca nu! asteptati pana va apare la impozit si o platiti atunci.
Stimata doamna controlorii RATB nu au acces la datele dvs decat daca le inmanati buletinul...intradevar au autorizatie de prelucrare a datelor atunci cand intocmesc un proces verbal de contraventie, dar tot in baza unui act de identitate sau cand sunt asistati de Politia Locala sau Jandarmerie care va pot verifica intr-o baza de date...lucratorii din MAI, in speta politistul nu comunica datele unei persoane prin telefon , mai ales unui necunoscut...dvs aveti dreptul o data pe an , gratis sa va duceti sa vedeti cine v-a accesat datele personale si sa cereti lamuriri in acest sens...stati linistita ca nu aveti nici o amenda, dar ideal ar fi sa nu se mai repete...cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da amenda de catre ratb doar pe baza cardului nominal SimonaI SimonaI Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in urmatoarea situatie: - zilele trecute am fost controlata in autobuz de catre 2 controlori care s-au ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă ratb GeorgeeS GeorgeeS Buna ziua! Decurand mi-am uitat abonamentul ratb acasă și când au urcat controlorii in autobuz mi-au spus să cobor din autobuz, fiind și un jandarm cu ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb. pv mincinos ginaanton ginaanton Pe 3 noiembrie am primit o amenda intr-un autobuz ratb. Am urcat in autobuz cu un amic si imediat ne-a abordat un grup de controlori. Ne-a intrebat daca avem ... (vezi toată discuția)