avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie "de buna voie" sau daca nu concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie "de buna voie" sau daca nu concediere disciplinara

cum poate comisia de disciplina sa stabileasca obiectiv gravitatea actiunii mele? cine stabileste sanctiunea? comisia sau angajatorul? in cazul in care daca nu am ales demisia de "buna voie" si un alt post in loc ci am ales cercetarea disciplinara, care sunt sansele de concediere cand stii foarte clar de la inceput ca alegand comisia ti s-a spus ca se va incheia cu desfacerea contractului de munca disciplinar?

imi raspunde si mie cineva????????????????:worthy:
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
minim, utilizator
Daca nu ati savarsit nici o abatere disciplinara nu vor putea sa va concedieze, ca va ameninta asa subtil asta da, dar fara mari sanse de reusita.
"intamplarea" nefericita este vazuta de angajator o abatere disciplinara grava. dar este sigur se doreste de mult timp inlaturarea mea din acel post si este ocazia perfecta!

ce inseamna abatere grava? Codul muncii nu expliciteaza clar ce inseamna abatere grava.Cum poate justifica comisia de disciplina abaterea grava? cine stabileste sanctiunea care se va aplica? comisia sau angajatorul?

Poate sa nu ia in considerare activitatea de 12 ani in care totul a fost extraordinar, inclusiv acordarea salariului de merit in ultimul an ?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
minim, utilizator
Art. 268. [decizia de sancţionare: termen, conţinut, comunicare]
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplică;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.

Sanctiunile disciplinare se afla intr-o anumita ordine, de la cea mai usoara, constand in avertisment scris, pana la cea mai aspra constand in desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Prin urmare, sanctiunile se aplica gradual, in functie de fapta comisa si de gradul de vinovatie al salariatului. Deci, elementul esential in stabilirea sanctiunii disciplinare este "nivelul" culpei. Daca aprecierea nu vi se pare suficient de obiectiva, aveti posibilitatea sa o contestati in instanta, in termen de 30 de zile de la comunicare .
care sunt sansele de castig in instanta?
de la data emiterii deciziei pentru prezentarea la comisia de disciplina se poate emite o dispozitie de suspendare pana la data "intalnirii" ? fara a fi motivata?

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii de la fostii angajati??? lilianaG lilianaG deoarece am lipsit o perioada mai lunga din tara mi-am lasat sc pe mana unor oameni care s-au dovedit a fi nu tocmai seriosi ,cum ar trebui sa procedez ptr a ... (vezi toată discuția)