avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie "de buna voie" sau daca nu concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie "de buna voie" sau daca nu concediere disciplinara

cum poate comisia de disciplina sa stabileasca obiectiv gravitatea actiunii mele? cine stabileste sanctiunea? comisia sau angajatorul? in cazul in care daca nu am ales demisia de "buna voie" si un alt post in loc ci am ales cercetarea disciplinara, care sunt sansele de concediere cand stii foarte clar de la inceput ca alegand comisia ti s-a spus ca se va incheia cu desfacerea contractului de munca disciplinar?

imi raspunde si mie cineva????????????????:worthy:
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
minim, utilizator
Buna!
Ma aflu EXACT in aceeasi situatie. Lucrez intr-o banca , ca manager de unitate. in urma unui control de audit ''la comanda'' , s-au descoperit anumite incalcari ale normelor interne de operare pe casierie. Conform fisei postului si Regulamentului Intern, eu raspund solidar cu casierul pt orice nereguli constatate in activitatea cu numerar. Deci raspunderea mea este indirecta.

Problema este ca nu am primit oficial nici raportul de audit,nici o convocare sau comunicare scrisa in care sa fie aratate acuzatiile sau daca exista prejudicii concrete de natura materiala,acestea neputand fi calculate sau dovedite. Am fost chemata de cei de la Audit sa ma prezint in biroul lor in 30 de minute,dupa care a avut loc o discutie cu caracter general si ei mi-au pus cateva intrebari care vizau o perioada intinsa de timp (8 luni de activitate). Eram nepregatita, si in lipsa unor documente concrete la indemana, normal ca nu am putut formula justificari foarte bine argumentate. Atunci managerul meu superior mi-a spus ca am 2 variante: fie sa renunt la functia actuala de manager si sa trec inapoi pe un post de executie sau sa merg la Comisia de Disciplina unde ''probabil'' (citat) se va hotari desfacerea CIM pe motiv de necorespundere profesionala sau asa ceva, astel incat nimeni sa nu ma mai angajeze ulterior. In cazul in care accept sa renunt la functie, Raportul de Audit va fi musamalizat (mi-au spus ca gasesc ei o justificare pt a opri actiunea).

Intrebarea mea este: lipsa comunicarii a acuzatiilor,precum si faptul ca nu au fost puse la dispozitie suficiente date pt ca cel acuzat sa se poata apara constituie sau nu un abuz? Adaug faptul ca, sub presiune, m-au obligat sa dau o nota explicativa in scris, pe care probabil o vor folosi ulterior la Comisia de Disciplina. Cred ca am cedat prea usor si nu trebuia s-o scriu atunci, fara sa cer alte lamuriri. De asemenea,verbal doar, s-au facut aluzii la obtinerea de foloase materiale. Sunt acuzatii extrem de grave si pt care trebuie sa prezinte dovezi clare. Eu nu am nimic de ascuns si pot justifica toate veniturile mele legal, insa abordarea lor evaziva,pripita,sub presiune ma impiedica sa pot furniza justificari pertinente intrucat nu stiu de ce anume sunt acuzata si ce trebuie sa justific cu exactitate.

Toate invinuirile si amenintarile au fost formulate verbal. Nu am nici un document oficial, nimic. Cred ca voi merge mai departe la Comisia de Disciplina.

Va rog sa-mi dati un sfat obiectiv in legatura cu aceasta situatie.

Va multumesc.
Nu stiu daca in cazul in care acceptati conditiile lor se vor opri fara sa continuie masurile ce se pot lua daca va faceti vinovata de ceva.
Ori e o cacealma din partea lor, sa scape de dvs., ori nu vor sa se faca prea mare valva cu aceasta poveste.
Mergeti la Comisia de disciplina sa vedeti despre ce e vorba si apoi luati o hotarare.
Cea mai buna solutie este sa va documentati cu privire la tot ceea ce credeti ca va avantajeaza si sa asteptati convocarea disciplinara. In cazul in care vi se cer explicatii pentru date pe care nu le puteti prezenta pe loc fara documente specificati acest fapt in notele explicative si solicitati comisiei sa va ingaduie sa veniti cu documentatia necesara, in caz de refuz specificati acest fapt in nota. In acest fel veti avea posibilitatea de a sustine faptul ca nu ati avut posibilitatea de a va explicat activitatea in mod conceret.
Eu zic sa mergeti la Comisia de disciplina si sa va sustinele drepturile si apararile impotriva tuturor acuzatiilor. Nu ar fi rau sa mergeti insotita de un avocat, specializat in dreptul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii de la fostii angajati??? lilianaG lilianaG deoarece am lipsit o perioada mai lunga din tara mi-am lasat sc pe mana unor oameni care s-au dovedit a fi nu tocmai seriosi ,cum ar trebui sa procedez ptr a ... (vezi toată discuția)