avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum: cine si cand aplica rezultatul?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum: cine si cand aplica rezultatul?

Dupa cat timp de la referendum si de catre cine trebuie aplicate rezultatele acestuia?Cine poate obliga persoanele indreptatite, sa aplice rezultatele referendumului?
daca e vorba de referendum-u' ala a lu' basescu cu parlamentari "300" si nu stiu cum, "unicameral", simultan cu alegerile prezidentiale din 2009, n-avea cine sa-l aplice pentru ca nu s-a dezbatut cu nimeni de niciun fel ce vrea el (basescu) de fapt...

a fost o smecherie de "marketing politic", sa-i "iasa" lui, ca persoana, cat mai multe voturi la "prezidentiale"...

ca si daca organiza referendum pentru parlament de 40 de insi (cate 1 de judet), care sa se intruneasca o singura data pe an, tot ii iesea:)) ... da' de aplicat. tot asa, n-avea cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Uni sau bicameralism? luiza2008 luiza2008 Buna ziua tuturor! Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;) Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)