avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... gard despartitor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

gard despartitor

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare o constatare a Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma aesizarii mele, a constatat ca vecinul meu a construit ilegal (fara obtinerea autorizatiei de construire) gard intre proprietatile noastre (prin demolarea celui existent construit de mine) si un garaj.
Institutia mai sus mentionata a dispus, in urma controlului, ca primaria sa dispuna masuri de intrare in legalitate sau demolarea constructiilor ilegale.
Am mers la primarie si mi-au spus ca nu poate intra in legalitate respectivul deoarece nu au actualizat PUZ sau PUG (asa ceva).
Intrebarea mea este, deoarece cei de la primarie nu prea "se omoara" cu intrarea in legalitate, poate primaria elibera autorizatie de construire, retroactiv, vecinului meu care mi-a incalcat proprietatea, mi-a demolat gardul despartitor, construind altul in conditiile mai sus amintite, mizand pe ajutor din primarie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stancalia , utilizator 19:33, 27 Octombrie 2018
As mai avea o intrebare. Asa cum v-am spus, neputand sa rezolv la primarie m-am adresat ISC Sud Muntenia. Aceasta, in urma sesizarii mele, deplasandu-se la fata locului, fara sa fiu si eu citata, a constatat ca s-a construit ilegal, garajul si gardul despartitor, intocmind un proces verbal cu primaria in acest sens si raspunzandu-mi mie ca a facut acest PV de costatare si anuntandu-ma ca primaria este cea care trebuie sa aplice legea (intrarea in legalitate sau demolarea constructiilor). Am cerut o copie de pe acest PV si de la primarie si de la ISC si nu mi s-a dat; cei din urma specificandu-mi ca documentul respectiv nu intra in categoria informatiilor de interes public si nu pot sa-mi dea o copie de pe PV. Este corect?
Multumesc.
Este partial corect. Procesul verbal, in sine, este un act prin care se face o constatare, de regula in urma unui control. Probabil ca ati avut neplacerea sa primiti o amenda in trafic si stiti ca se inmaneaza un proces verbal contravenientului iar celalalt exemplar se pastreaza de catre agentul constatator. Martorii si tertele persoane nu primesc nici un exemplar. Cu toate acestea, existenta procesului verbal poate fi dovedita prin alte mijloace de catre persoanele interesate. Dvs. nu aveti nevoie de procesul verbal, deoarece aveti instintarea primita care va aduce la cunostinta tocmai existenta acelei constatari facute de catre ISC si primarie. :)
Succes!

Multumesc foarte mult pentru deplina lamurire!
Si o ultima intrebare:
Planul Parcelar, aflat la primarii si la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) nu trebuie sa ateste scara la care a fost facut si data?
Multumesc anticipat.
In cartea funciara este inscrisa suprafata terenului, titularul dr. de proprietate, daca exista inscrise alte drepturi, etc. :)
Scz., am pus intrebarea gresit.
Am avut nevoie sa fac o lucrare de cadastru. inginerul de la cadastru mi-a cerut sa iau de la primarie planul parcelar datat si parafat. Acel plan parcelar, in care se individualizeaza si prcela pe care urma sa fac lucrarea de cadastru, aflat la primariei nu trebuie sa contina si date de genul: scara la care a fost efectuat si data executiei?

Alte discuții în legătură

Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Gard intre proprietati 040779 040779 Buna.Locuiesc la casa si intre mine si vecinul meu se afla un gard despartitor din plasa de sarma facut de mine acum 12 ani.Gardul este din stalpi de fier ... (vezi toată discuția)