avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre proprietati

Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura cu gardul respectiv pentru ca nu am autorizatie de constructie pentru el. In 2004 era nevoie de autorizatie de constructie pentru acel gard? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 040779 , utilizator 21:51, 6 August 2009
Da era necesara autorizatia de constructie , atat de domolare a gardului comun , proprietate comuna fortata si perpetua.(daca nu exista titlu/semn care sa probeze contrariul)
Numai daca acesta nu reprezenta o constructie , ci era facut din lemn , nu era obligatorie aceasta autorizatie.
Mai mult , in vederea reconstruirii gardului proprietate comuna , e necesar si acordul celuilalt copartas , al proprietarului fondului vecin .Cheltuielile sunt suportate in mod egal , proportional , daca nu exista vreo alta intelegere contrara.
gardul e din plasa si stalpi din teava fara beton, se afla pe proprietatea mea nu pe linia de partajare.
In acest caz , atata vreme cat stalpii nu sunt beton , acest gard nu poate fi considerat o constructie .
Multumesc mult pentru raspunsurile date de dumneavoastra.
Poate cineva sa ma oblige sa stric acest gard?

Alte discuții în legătură

gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)