avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani a concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani a concediului de odihna

Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna la care ar fi avut dreptul. Mentionez ca angajatul a inceput activitatea in august 2012 si a fost programat pentru concediu in iulie 2013. Demisia si plecare lui din firma s-a facut in data de 15 februarie 2013.
Am gasit art.146 alin. 4 "(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Cum se interpreteaza ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 11 Martie 2013
1. Incetarea c.i.m. se poate face fie prin demisie, fie cu acordul partilor ... sintagma ”demisie cu acordul partilor” nu exista.

2. In temeiul art.146 alin.4 C.mun. , angajatorul este obligat sa-i compenseze in bani CO neefectuat si aferent perioadei lucrate ... in speta, faceti calculul zilelor de CO pentru perioada 01.01. - 15.02.2013 si i se vor plati aceste zile ...
Daca nici in 2012 nu a efectuat CO , atunci faceti calculul aferent perioadei lucrtae august 2012 - 31.12.2012 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte zile de concediu k.p k.p Buna ziua, Am si eu nevoie de o informatie pentru situatia mea. In anul 2012 eram salariata la o companie de vreo 8 ani (irelevant) si la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat de doi ani mfrincu mfrincu Buna ziua, lucrez la patron si de 2 ani de zile nu am putut sa imi iau concediu de odihna din cauza obligatiilor de serviciu , exista vreo modalitate prin care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)