avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evictiune contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evictiune contract de vanzare cumparare

Buna ziua, ce trebuie sa fac in calitate de vanzator al unui imobil, (pentru care am incheiat deja un contract de vanzare cumparare), pentru a proteja cumparatorul de evictiune. Concret, am vandut un imobil la bloc cu tot cu boxa care era prevazuta in schita apartamentului si dupa ce am eliberat-o si inainte ca cumparatorul sa se fi mutat un fost vecin a ocupat boxa. Ocuparea boxei a fost inainte de incheierea contractului. Acum cumparatorul imi cere sa fac ceva pentru a intra in posesia boxei. M-am uitat in cod si am vazut ca exista cerere de evacuare, dar pot sa mai cer eu ca fost proprietar? Cum pot rezolva problema asta? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Daniel1511, utilizator
Cel mai recent răspuns: pauul_sorin , utilizator 22:21, 13 Aprilie 2013

Nu mai sunteti proprietar, nu aveti motiv sa intreprindeti ceva, pt. situatii intervenite dupa instrainare.
Multumesc, si atunci eu cum raspund pentru faptul ca nu am putut faptic sa-i pun la dispozitie boxa libera.
Vecinul dvs a ocupat abuziv nu revendica un drept de proprietate, nu răspundeţi pentru evicţiune, noul proprietar va solicita evacuarea.
Multumesc!
cred ca cel mai indicat este sa mearga actualul proprietar la vecin si sa-i spuna sa-si ia boarfele de acolo altfel ii face plangere penala pentru tulburare de posesie si daca nu goleste boxa chiar sa ii faca :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare proprietatii asupra unei boxei din bloc Liadore Liadore Impreuna cu apartamentul s-a dobindit(1994) si proprietatea asupra unei boxe la subsolul blocului.- dovada actele de proprietate din care reise dobindirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa RAMONAROMAN RAMONAROMAN am cumparat un apartament in anul 2006, cu dependinte, balcon si boxa. Vanzatorul mi-a aratat care este boxa cumparata, insa mi-a preciazat ca, nu o poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa bloc vali2901 vali2901 legat de boxa de la subsol am ramas fara ea deoarece vechii proprietari care au vindut vecinului de linga mine avind boxa alaturata le-a unit si a facut una ... (vezi toată discuția)