avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la munca dupa concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la munca dupa concediul de crestere a copilului

Buna ziua.

In curand se implinesc doi ani de cand am intrat in concediul de crestere a copilului. Angajatorul ma vrea inapoi insa in timpul cat am fost in CCC, s-a schimbat actionarul firmei si conducerea, firma nu merge prea bine si s-a decis trecerea angajatilor pe contracte de colaborare. Pentru a nu-si pierde postul, foarte multi au devenit PFA si lucreaza in baza unui contract de colaborare.
Eu nu prea as vrea sa devin PFA si sa inchei contractul de colaborare, ci sa raman in continuare angajat pentru a evita umblatura pe la pensii etc. Un contabil mi-a spus ca, daca nu am decat o singura colaborare, angajatorul e obligat sa imi plateasca darile catre stat. Nu am gasit referinte in acest sens. Imi puteti oferi informatii in acest sens, mai precis ce temeiuri legale am pentru a-mi convinge angajatorul sa imi pastreze contractul de munca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 28 Martie 2013
Depinde si de ce se prevede in acel contract ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil Adriana2000_2012 Adriana2000_2012 Buna ziua, In luna noiembrie as vrea sa ma intorc la serviciu dupa concediu de crestere copil de pana la 1 an, insa, din cate am auzit, seful vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la servici concediu de maternitate nicoles23 nicoles23 Buna ziua, as dori sa stiu 100% daca angajatorul este obligat sa imi pastreze locul de munca pana la revenirea din concediu de maternitate. Am intrat in ... (vezi toată discuția)