avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata?

Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:43, 17 Martie 2013
Dispozitivul sentintei cuprinda cuantumul cheltuielilor de judecata suportate de dvs ?
Veti pune in executate sentinta prin intermediul unui executor judecatoresc, pe aspectul cheltuielilor de judecata.

Daca aceste cheltuieli nu cuprind si onorariul de avocat, aveti posibilitatea sa il solicitati pe calea unei actiuni separate in instanta.
Eu am fost in calitate de intimat, nevinovat deci am castigat procesul.Ar trebui sa dau eu petentul in judecata pentru recuperare?plus Executorul Judecatorul .Alt proces???
Vi s-a raspuns deja: daca prin ceea ce se dispune in sentinta sunt acordate cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul de avocat, atunci - cu sentinta legalizata - va prezentati la un executor judecatoresc sa o puna in executare. Veti achita onorariul executorului si costurile de executare, insa ele vor fi recuperate de la debitor.
Este foarte simplu.
Megreti la un birou de executor judecatoresc si se va incepe executarea silita.
Sa aveti hotararea judecatoreasca legalizata.
Ar fi bine sa vorbiti cu mai multi executori judecatoresti intrucat va poate costa mai mult sau mai putin executorul in functie de persoana pe care o veti gasi.
Nu se justifica sa platiti mai mult la un executor decat la altul deoarece toti executorii procedeaza exact la fel.

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Despagubiri salariale titibus titibus Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Factura pentru prestare servicii - de catre executorul judecatoresc ailicec ailicec in urma unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile au fost calculate de catre un executor drepturile banesti care trebuie incasat de catre un ... (vezi toată discuția)