avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Convocare la mediere, mediator lipsa!
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Convocare la mediere, mediator lipsa!

Am gasit inchisa usa unde trebuia sa aiba loc medierea la sediul mediatorului.
Ce e de facut?
V-aţi dus la data şi la ora stabilită? I-aţi dat un telefon să vedeţi care este motivul pentru care mediatorul nu seafla la biroul său?
Nu reiese clar din relatare daca ati fost cel care a initiat medierea, cel care a fost invitat la mediere sau daca ati venit la mediere impreuna cu cealalta persoana cu care ar fi trebuit sa fiti mediat.

In mod normal, un mediator profesionist ar fi trebuit sa va ofere un numar de telefon - pe o carte de vizita, pe un material de prezentare sau pe o invitatie la mediere trimisa.

Daca aveti numarul de telefon, firesc ca este modul prin care puteati/puteti lamuri situatia.
Daca nu vi s-a comunicat in niciun fel telefonul, atunci este un minus al mediatorului.
La limita, ii puteti gasi contactul lui in Tabloul Mediatorilor, pe siteul cmediere.ro

Luati legatura cu el si lamuriti situatia.
Din exterior nu se poate da un sfat relevant pe aceasta tema. Pot sa fie variate motive pentru care usa era inchisa...



Din relatarea userului reiese că trebuia să aibă loc medierea.
Ar fi indicat să ne ofere şi alte detalii , deşi, nu văd cu m îl putem ajuta în această problemă .
Daca sedinta de informare sau de mediere fusese programata in acord cu toate partile implicate si v-ati prezentat in locul si la ora convenite, mediatorul ar fi trebuit sa fie prezent.

Daca nu a fost vorba despre o confuzie (de loc, timp sau procedura), situatia descrisa de dumneavoastra ma trimite cu gandul la o situatie grava, poate s-a intamplat ceva care l-a impiedicat in mod obiectiv pe mediator sa se prezinte, fara a reusi sa va anunte acest lucru. Nu ar putea fi vorba decat despre un eveniment dramatic.

Incercati sa aflati despre ce este vorba. Daca a fost vorba doar despre lipsa de profesionalism, sesizati Consiliul de mediere. O astfel de persoana aduce deservicii intregii categorii profesionale din care face parte. Dar va rog sa incercati inainte sa aflati situatia reala. Imi dau seama ca este foarte neplacut pentru dumneavoastra, dar poate fi vorba despre ceva grav care nu i se poate imputa mediatorului. Nici nu stiu ce sa-mi doresc sa aflati... Eu va prezint scuze, ca si coleg al persoanei in cauza, sperand sa le primiti curand si pe ale sale, impreuna cu explicatiile datorate.
Din relatarea userului nu reese clar daca locul si data medierii a fost stabilita conform legii si daca a fost confirmata de toate partile conflictului.
Nu cred ca exista un mediator care sa lipseasca la sedinta de mediere programata si confirmata. Poate fi o neintelegere care trebuie lamurita cu mediatorul respectiv.
Altfel,mediatorul raspunde disciplinar si chiar civil pentru daunele produse partii, in conformitate cu prevederile contractului de mediere incheiat intre parti si mediator.
Nu este clar nici daca intre user si mediator era incheiat un astfel de contract.
Faptul ca userul nu a dat niciun fel de lamuriri la ipotezele colegilor ma face sa cred ca situatia nu este reala.

Alte discuții în legătură

Acte emise de mediator in urma prezentarii partilor la informare.certificat de informarevs pv de informare. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Dragi colegi mediatori, Prin OUG pentru modificarea şi completarea Legii 192/2006 privind medierea, se modifică denumirea documentelor pe care mediatorul ... (vezi toată discuția)
Mediere - sedinta de informare zerognost zerognost Consilierul juridic care nu e mediator autorizat poate invita o parte la şedinţa de informare privind medierea, la cererea celeilalte părţi? Unde vor fi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie mediator mady1980 mady1980 Buna ziua, Nu stiu daca v-ati mai confruntat cu o astfel de problema, intrucat profesia de mediator este una noua, insa as vrea sa reclam un mediator pentru ... (vezi toată discuția)