avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate

Buna seara,
Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a mea . Concret , nu am prins-o pe sotie niciodata cu nimic , au fost doar niste vorbe aruncate la cearta , dar care totusi m-au tulburat . Si de fapt , parca nu simt fata ca ar fi copilul meu , nu imi mai dau seama acum daca pana la discutii simteam la fel sau ceea ce mi-a spus ea m-a suparat asa rau ca nu vreau sa le mai vad pe nici una .
Se poarta de ca si cum copilul ar fi doar al ei . Poate ca asa e , dar nu vreau sa platesc aiurea .
Credeti ca pot sa cer in procesul de fata un test de paternitate , sau sa fac proces separat ? Ma tem ca daca ma insel , sotia sa nu ceara despagubiri sau sa nu ma mai lase sa o vad . In orice caz ,as putea sa cer amanarea hotararii pana aflam adevarul ? Sau daca deschid proces pentru paternitate separat poate influenta procesul de divort de acum ? Nu as vrea sa pierd vreun drept pt ca am dorit sa aflu adevarul...eu am declarat in cererea de divort ca sunt de acord sa platesc , vreau si program de vizita pentru a-mi vedea fata , dar acum cum pot spune ca trebuie sa amanam asta pana ma lamuresc ????
Cel mai recent răspuns: razvanmi , utilizator 22:10, 23 Martie 2013
Faptul ca tagaduiti paternitatea nu va fi in defavoarea dvs in ce priveste copilul si la relatiile cu fetita, dvs tagaduiti paternitatea ca mama v-a zis ca nu-i a dvs, nu ca sperati sa nu fie ca sa nu platiti pensie.

De acord cu dvs , insa : locuim separat din momentul in care ea a introdus actiunea , iar eu ii dau niste bani lunar . Intentionez ca in cazul in care se dovedeste ca nu e a mea sa ii cer acei bani inapoi .
Oricum , de partaj nu poate fi vorba , am locuit in casa care apartine parintilor ei , avea absolut tot , nu a fost nevoie sa investim nimic de cativa ani . Cheltuielile nu au fost decat pt mancare , utilitati si intretinere . Macar atat am reusit sa stabilim ca nu avem pretentii materiale privind bunuri . De aceea as dori sa recuperez banii pe care i-am dat pt cheltuieli cu fata .
Buna seara , dar daca renunt la pretentii materiale legate de ce cheltuieli am avut cu copilul si nu cer decat un test la IML pentru o confirmare a paternitatii ? Parca nu as vrea sa o acuz in mod direct de infidelitate , de fapt nici nu am de ce , nu ma bazez decat pe ceea ce mi-a spus.. La nervi ...daca se dovedeste ca e copilul meu si imi cere daune are vreo sansa sa le obtina ? Sau in acelasi caz ii pot cere despagubiri pt ca si-a batut joc de mine si m-a mintit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Tagada de paternitate poate fi introdusa intr-un proces de divort si de catre sotie? Mentionez ca exista un copil in varsta de 4 luni care a fost ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)