avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pentru soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pentru soferi

Buna dimineata!
Va rog sa-mi spuneti care este salariul minim pe economie pentru soferii profesionisti? Mentionez ca firma la care lucrez i-a angajat cu salariu de 750lei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 13 Martie 2013
Salariul minim pentru toate categoriile de salariati este 750 lei, daca intr-un contract colectiv de munca pe ramura nu este prevazut alt salariu.
Angajatorul are obligatia de a acorda tuturor salariatilor salariul minim pe economie ... departajarea salariilor se poate face prin utilizarea unor coeficienti de ierahizare care sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...

Sintagma "sofer profesionist" nu exista prevazuta in C.O.R. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim pe economie busubianca busubianca Bună ziua, Este stabilit că de la data de 01.02.2013 , salariul minim pe economie este 750lei ? Pentru studii superioare se modifică ceva? Adică ... (vezi toată discuția)
Salar de incadrare marcelaL marcelaL buna va rog sa-mi spuneti pentru sofer autocamion de mare tonaj,internationa cod cor 832401 care este salar de incadrare? multumesc mult (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)