avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import produse din Italia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import produse din Italia

Buna ziua ! Am deschis o firma ( salon coafura ) pe 29.01.2013 neplatitoare de TVA si cu impozit microintreprindere .
1. Va rog sa-mi spuneti daca e obligatoriu sa anagajez o persoana in termenul de 60 zile pentru a ramane la impozit pe microintreprindere ?

2. Daca fac import de produse din Italia pe care urmeaza sa le folosesc in activitatea firmei ( produse cosmetice ) este necesar sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Trebuie sa achit TVA la factura respectiva ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: auroradobrin , utilizator 10:37, 14 Martie 2013
1. nu, aceasta prevedere a fost abrogata incepand cu 1 feb 2013.

2. daca produsele nu depasesc 10.000 euro nu este necesara inscrierea in ROI si veti achita tva furnizorului italian.
Multumesc pentru lamuriri ! Sa aveti o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in roi a unui traducator liber-profesionist iulianmh iulianmh Sunt traducator-interpret de limba italiana si colaborez uneori direct cu clienti din Italia. La eliberarea facturii, clientul italian mi-a cerut codul care ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)