avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire sau executare silita?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire sau executare silita?

o persoana are un credit de 5000 euro neachitat de 5 luni. persoana este salariata, urmeaza a fi pensionara in 6 luni.
care sunt pasii consecutivi daca aceasta continua sa nu plateasca creditul?
poprire 1/3 salariu? apoi poprire 1/3 pensie?

cu aceste popriri, prin care va plati luna de luna cei 1/3, exista vreo sansa sa i se confiste masina proprietate personala?
multumesc!
I se va pune poprire pe salariu, apoi cand nu va mai fi salariata, pe pensie. Creditorul se poate indrepta si asupra bunurilor datornicului, executorul poate vinde la licitatie si masina.
silvia99 a scris:
poprire 1/3 salariu? apoi poprire 1/3 pensie?

I se poate confisca casa, masina sau 1/3 din venituri prin executare silita, in functie de cerinta creditorului. In plus mai apar si cheltuielile de executare pe care la plateste tot debitorul.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O întrebare despre poprire dacă se plătește și pensie de întreținere exu exu Buna ziua am o intrebare am o pensie alimentare de 250 de lei pe care ii dau din mana si mia venit proprire pe salar de la un vechi credit neplatit cum se ... (vezi toată discuția)
Debitor fara venituri si bunuri,ce se intimpla cu codebitorii daca au proprietati? 2740801520027 2740801520027 buna ziua,am un credit de nevoi personale in valoare de 18000 ron,ca sa il pot lua am avut nevoie in anul 2007 de trei codebitori (sotul si parinti mei).am ... (vezi toată discuția)
Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. ... Dora2018 Dora2018 Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. Intre-timp a inceput sa primeasca si pensie, direct de la posta. Daca renunta la job si ... (vezi toată discuția)