avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am divortat, cum schimb cartea de identitate ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am divortat, cum schimb cartea de identitate ?

in urma divortului,am primit acasa o hotarareprin care mi se comunica ca este irevocabila in ceea ce priveste divortul si cu drept de apel in termen de 30zile de la copmunicareptr.celelalte capete de cerere.
am fost astazi sa-mi schimb buletinul si nu au vrut ptr ca spun ca nu e definitiva.
ajutati-ma ca nu inteleg?
a foat pronuntata in 19.02.2013
si eu as dori sa fac apel intradevar ptr celelalte capete de acuzare,cum trebuie sa procedez,va rog mult sa ma ajutati,insa cu divortul sunt de acord,de ce nu pot sa-mi schimb buletinul?
Pentru ca aveti nevoie de hotararea de divort legalizata cu formula definitiva si irevocabila.
Sentinta de divort este definitiva si irevocabila numai in ceea ce priveste capatul de cerere privid divortul, iar in privinta celorlalte cereri accesorii divortului, printre care si numele ce il veti purta dupa desfacerea casatoriei , este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Daca mai sunteti in termen puteti formula apel.
Daca nu mai sunteti in termen si nici sotul dvs. nu a formulat apel, atunci solicitati instantei legalizarea sentintei cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si apoi va puteti schimba buletinul.
Pentru legalizare:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort aurpoze aurpoze am o hotarare de divort data de instanta prin acre precizeaza unele lucruir la sfarsit spuen cu apel in 30 de zile .. Zilele aceste am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)