avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri in baza politei RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri in baza politei RCA

Un autoturism al firmei a fost implicat intr-un accident din vina celuilalt participant la trafic care avea RCA valabil.
S-a completat formularul amiabil si am mers la inspectorul de daune al asiguratorului.
S-a intocmit un dosar de daune.
Valoarea estimata a pagubelor este de cca 3500 lei. Inspectorul de la daune sustine ca nu poate plati decat 700,00 lei numerar,sau sa ni se repare masina intr-un service agreat de dansii in limita sumei de 700 lei. "Reparatiile" ar costa in inlocuirea elemantelor deteriorate cu piese second -hand obtinute din auto accidentate sau scoase din uz sau sa inlocuiasca elemantele deteriorate cu piese de origine necunoscuta, excluzand piesele originale ,din motiv ca autoturismul are mai mult de 8 (opt) ani..
Acest lucru mi se pare nefiresc
Autoturismul este marca SKODA, fabricat in 2003 si inmatriculat de nou in 2005.
Cuantumul de cca 3500 lei a fost avansat de reprezentanta SKODA.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face asa incat sa obtin o despagubire corecta.
Multumesc.

Interventie moderator: Numele proprii nu au relevanta, si nu se folosesc in mesaje.



Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 22:25, 23 Martie 2013
Ceea ce face asiguratorul este un abuz pentru nu exista o asemenea prevedere legala.
Puteti apela la un avocat sau puteti face dumneavoastra o plangere la CSA si o incercare de rezolvare amiabila cu asiguratorul (notificare scrisa).
Daca nu se rezolva, singura varianta este sa mergeti la un service pe care il alegeti dumneavoastra, sa faceti reparatia, si in baza facturii sa ii dati in judecata.
Ce inseamna "nu poate plati decat 700 lei"? Daca valoarea daunelor este 3500 lei atunci va trebui sa se achite aceasta suma...singura conditie este sa apelati la un service agreeat de asigurator.
Service-ul agreat de asigurator sustine ca reparatiile vor fi efectuate de asa maniera incat sa nu depaseasca suma pe care a inaintat-o asiguratorul,dat fiind ca asa sunt stabilite clauzele contractuale intre cele doua societati (service-asigurator).Au norme de calcul al valorii reparatiilor impuse de catre asigurator.Prin urmare, se va recurge la piese second hand sau after-market, inclusiv la o cantitate mai mica de vopsea, fiind excluse piesele noi,originale.Mi s-a mentionat ca daca doresc o reparatie conform cerintelor mele, va trebui sa suport diferenta.
Nu va pot obliga sa folositi piese second-hand la fel cum nu va pot obliga nici sa alegeti un service "agreat" de ei. Cereti sa va dea in scris oferta de reparatie de 700 de lei. In acelasi timp veti avea nevoie de un deviz de la reprezentanta unde doriti sa reparati masina. De preferat orice corespondenta cu asiguratorul sa fie in scris. Va va prinde bine in instanta.
Societatea de asigurari , prin Agentia din orasul nostru ne-a dat- la insistentele noastre- o "Adresa de informare"cu privire la cuantumul despagubirii care a fost evaluat de dansii la valoarea de 704,52 lei.Se specifica in aceasta adresa ca pot efectua reparatiile autovehiculului avariat pana la suma stabilita
Aceasta "ADRESA" nu este inregistrata la sediul Agentiei si nici in alta parte (nu are numar de inregistrare).
Am solicitat din partea dansilor sa imi prezinte si baza de calcul a cuantumului daunei si mi-au raspuns ca asaceva nu se poate.
Inspectorul de daune ne-a comunicat verbal ca orice am incerca sa negociem, tot la dansul ajungem si ca singura solutie e sa acceptam propunerea lor.
Mentionam ca sub diverse motive refuza sa ne primeasca si sa inregistreze orice document scris din partea noastra.
Cele cateva persoane din cadrul agentiei nu primesc niciun document scris decat in prezeta inspectorului de daune iar inspectorul respectiv spun dansele ca e"ocupat" sau e "liber" samd.

Alte discuții în legătură

Tamponare auto...cu probleme bogdancornel bogdancornel Buna ziua! Am avut nesansa sa apar intr-o intersectie fara vizibilitate, unde circula cu viteza mare un autotursim condus de un ... (vezi toată discuția)
Despagubire refuzata de asigurator bandidos87 bandidos87 Buna ziua. Cu scuzele de rigoare sunt sigur ca acest subiect probabil a mai fost dezbatut dar pt a nu interpreta gresit am preferat sa deschid un nou subiect. ... (vezi toată discuția)
Sunt victima in accident rutier, nevinovat, si imi vreau doar dauna materiala arlequin arlequin Salutare, Am avut un accident pe autostrada, acum o luna si jumatate. Am fost lovit din spate de catre un sofer. In urma anexei 2 pe care mi-a dat-o politia ... (vezi toată discuția)