Buna seara am o mare problema si as vrea daca se poate sa imi dati un raspuns cat se poate de clar.In 2011 m-am casatorit cu un cetatean marocan in Maroc,am transcris certificatul de casatorie in Romania si apoi am plecat in Italia unde am ramas sa nasc.In urma mai multor acte de violenta fizica si verbala am decis sa ne despartim eu venind la parintii mei in Romania iar el ramanand in Italia.Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac pt ca mi-e frica sa nu mi se ia copilul.Mentionez ca noi avem domiciliul in Romania.Astept raspuns...Multumesc.
Am inteles...As mai avea o intrebare....Sotul meu are permis de sedere in Romania iar in iulie ii expira,eu nu vreau sa il mai prelungesc.M-ar ajuta asta in vre-un mod?El daca nu mai are permis de sedere e nevoit sa se intoarca in Maroc pt ca si in Italia tot de permisul de sedere roman se foloseste.Sper ca am fost destul de explicita.
Daca nu mai doriti sa i se prelungeasca permisul de sedere, nu mai mergeti cu el la ORI cand trebuie depuse actele pentru prelungire.
As zice sa nu lasati in casa dovada detinerii legale a spatiului de locuit (act de proprietate a spatiului de locuit, contract de inchiriere etc.).
Oricum in lipsa dvs. nu poate obtine prelungirea, insa mai bine fiti prudenta.
In opinia mea daca incepeti procedura de divort (oricare ati alege-o) si anuntati acest lucru ORI de care apartineti ati rezolvat problema.