avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean din Maroc - viza pentru Franta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean din Maroc - viza pentru Franta

Buna ziua,
Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada nedeterminata, contractul fiind semnat cu o firma romaneasca dar voi fi detasata in Franta, voi lucra pentru o companie Franceza.

Am cateva neclaritati si as vrea sa va cer ajutorul: sunt casatorita cu un cetatean marocan si in prezent asteptam sa primeasca viza pentru 5 ani pentru a putea locui in Romania, cu mine.

Spuneti-mi va rog, ce proceduri sunt necesare pentru ca sotul meu(de cetatenie marocana) sa poata locui in Franta cu mine.

Va multumesc mult pentru ajutorul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:31, 24 Iunie 2014
S-a strecurat in postarea d-voastra o greseala de logica :) Afirmati ca :,,in prezent asteptam sa primeasca viza pentru 5 ani pentru a putea locui in Romania, cu mine". Pai nu prea se loveste, d-voastra ca maine o taiati la francezi, sotul... Apropos de sot, unde este acum, in Maroc :-/ Interesati-va la ambasada Frantei! In principiu are nevoie de o viza valabila in ue, altfel nu iese din Romania. Dar daca rezolvati cu francezii, luati doua bilete de avion si coborati pe Charles de Gaulle, cu sot cu tot. O intrebare : ce va face sotul in Franta, ca drept de munca.... Bine, stiu ca sunt milioane de maghrebieni in Franta, dar intrebam... Sincer, mi-ar parea rau ca peste ceva timp. nu foarte mult, sa postati solicitand ajutor deoarece sotul nu a muncit niciodata fiind un intretinut, vreti sa divortati dar nu stiti cum sa procedati pt. a aduce in Romania copilul/copiii care au cetatenie marocana.
DlGoe, ce stil aveti... Ce treaba aveti dvs. cu ce va face sotul doamnei in Franta? Nu sunteti pe www.bancadinfataforumului.ro, nu discutam vietile personale ale utilizatorilor sau alegerile lor.

In plus ati trimis-o la ambasada Frantei dupa viza valabila UE, e gresit.
Dupa ce sotul va obtine permisul de sedere in Romania va putea calatori in UE ca membru de familie si va putea sta pe teritoriul oricarui stat UE in care utilizatoarea va lucra cu forme legale.

ioana_d, va trebui sa obtineti pentru sotul dvs. un permis de sedere de la Prefectura de care veti apartine. Plecati cu toate actele pe care le are/aveti: certificatul de casatorie, permisul de sedere, pasaportul lui... tot :)
Succes.

Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi membru cetatean european bodircaathina bodircaathina Buna! Sotul meu este cetatean Marocan si este student la medicina in Romania, as vrea sa stiu ce drepturi are el ca membru cetatean european? El plateste taxa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un marocan in spania ilhamilies ilhamilies Buna ziua,eu sunt romanca am doi copii mici cu cetatean marocan care are doar pasaport marocan,stam de cateva zile in Spania si vrem sa ne casatorim,cum putem ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei LarisaKaradağ LarisaKaradağ Buna ziua. As avea o nelamurire: sunt casatorita de putin timp cu un cetatean turc. Eu sunt stabilita in Franta. As dori sa aflu daca se poate, care sunt ... (vezi toată discuția)