avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua.Am semnat un antecontract de vanzare cumparare pt a achizitiona un apartament pe 27 februarie, insa doamna nu avea actele pregatite si semnam actele la notar(contractul de vanzare cumparare) pe 18 martie...Eu trebuie sa ii dau jumatate din bani in euro si jumatate in lei, suma trecuta pe contract fiind in euro...si sunt curios la ce curs achit diferenta in lei....la cel din data de 27 februarie sau la cel care va fi pe 18 martie?
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 17:44, 15 Martie 2013
buna seara, la cursul din februarie ,pentru ca atunci practic ati stabilit pretul.
la cursul din 27 februarie daca in antecontract nu exista o clauza care sa prevada altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Daca pretul stabilit in contract este in euro, dumneavoastra aveti obligatia sa ii dati numai euro. Astfel incat daca vanzatorul va accepta sa ii dati jumatate in euro, iar cealalta jumatate in lei, va putea sa va si dicteze cursul (de atunci, de acum sau chiar un curs care sa ii permita sa cumpere aceeasi suma de euro de la casa de schimb!).
Daca ati stabilit in scris in antecontract ca pretul se plateste jumatate in euro, jumatate in lei, atunci este discutabil... fie va intelegeti la cursul de la antecontract, fie la cursul BNR din ziua autentificarii contractului. In acest caz, parerea mea de specialist este ca acest curs este cel din ziua vanzarii, in care se transfera propriu-zis dreptul de proprietate...
buna seara,nu sunt specialista,dar trebuie sa-mi da-ti dreptate daca spun ca toti notarii lucreaza la limita legii.Nu este obligat sa plateasca doar in euro,poate plati echivalentul in lei fara nici o problema.Si nu-l poate obliga sa plateasca la ce curs vrea cumparatorul,in cel mai rau caz poate plati la cursul euro din ziua semnarii actelor.Eu raman la parerea ca va plati cursul din ziua semnarii antecontractului.
Daca pretul stabilit de parti este in yeni japonezi, atunci vanzatorul a cerut si cumparatorul a fost de acord sa ii achite in yeni japonezi.

Nimeni nu il poate obliga ulterior pe vanzator sa accepte plata in alta valuta decat cea convenita in contract.

In rest, numai de bine si dvs, @kikke!
PS: "dati", nu "da-ti"

Alte discuții în legătură

Credit prima casa gabicont gabicont Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)