avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare deseuri - necesitatea unei autorizatii de mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare deseuri - necesitatea unei autorizatii de mediu

Am nevoie de autorizatie de mediu,in stiuatia in care firma mea,al carui obiect principal de activitate este comercializarea materialelor de constructii vinde unui prestator de servicii cantitati mici de deseuri(carton si folie)?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 21:05, 22 Ianuarie 2014
Buna ziua!
Autorizatia de mediu este necesara pentru desfasurarea activitatilor societatii conform codurilor CAEN active ale acesteia.
Din cate inteleg, din activitatea d-voastra rezulta diverse ambalaje pe care le valorificati la societati specializate. pt aceasta nu aveti nevoie de AM. In schimb, aveti nevoie de un responsabil de mediu certificat (sau puteti externaliza functia unei societati specializate, cum va este mai fezabil) cara sa tina o evidenta acestor deseuri, sa faca niste raportari la Agentia de Mediu si sa va trebui sa va inregistrati in programul de raportari al AFM deoarece comercializati produse ambalate.
Pt mai multe detalii, ma puteti intreba, va raspund cu placere :)
Am si eu o intrebare. In acest caz, prezentat mai sus, societatea care vinde deseurile are nevoie de autorizatie emisa de Registrul Comertului - cod CAEN 4677 - Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor (sau alt cos CAEN mai potrivit)??
Multumesc!
Buna ziua! Nu prea ma pricep la reglementarile privind codurile de activitate, dar nu cred ca aveti nevoie de cod CAEN specific daca nu intreprindeti aceasta activitate in mod constant si in cantitati semnificative...
Daca doar vindeti deseurile ce provin din activitatea proprie, este vorba de valorificarea deseurilor, si nu de o comercializare in adevaratul sens al cuvantului.....(De ex., daca profilul d-voastra este vanzarea de bere la PET, puteti vinde folia de plastic in care sunt ambalate sticlele fara sa fie nevoie de cod CAEN specific vanzarii de plastice, deoarece valorificati un deseu).
In exemplul de mai sus, societatea respectiva comercializa materiale de constructii iar ambalajele acestora le preda, cel mai probabil, unei societati autorizate, si primeste si ceva banuti pt asta. Conform legislatiei de mediu, valorificarea ambalajelor reciclabile este obligatorie, macar pentru un anumit procent din deseruile respective.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie Pasa1217 Pasa1217 Buna ziua, A-si dori sa aflu daca este necesara o autorizatie anume pentru comercializarea de materiale plastice macinate ( firme autorizate colecteaza ... (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)