avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala - urgentare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala - urgentare dosar

as vrea sa stiu si eu cat dureaza urgentarea unui dosar de neincepere a urmaririi penale care are o vechime in parchet de peste 9 luni?
Da, desi pare simplu nu este chiar asa...
Cererea trebuie si bine motivata.
In general avocatii pot sa puna ceva presiune in astfel de cazuri dar nici pentru ei nu este chiar simplu.
Ii enerveaza foarte tare aceste cereri si trebuie actionat cu tact dar si insistent in acelasi timp.
tocmai ca nu stiaca are dosar pe rol ca in momentl cand a fost oprit de politie el nu a semnat procesul verbal intocmit de politai.plus de asta a fost si a dat si o declaratie la vreo doua luni de la incidentsi nu i s a spus nici atunci.in momentul cand ti se suspenda permisul nu ti se da o dovada?nu ti se trimite o instiintare la adresa de domiciliu?eh,astea nu exista.chestia e ca din asta traim din salariul de sofer si nu stim ce sa facem sa se rezolve mai repede acel dosar.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, desi pare simplu nu este chiar asa...
Cererea trebuie si bine motivata.
In general avocatii pot sa puna ceva presiune in astfel de cazuri dar nici pentru ei nu este chiar simplu.
Ii enerveaza foarte tare aceste cereri si trebuie actionat cu tact dar si insistent in acelasi timp.

Cat de penibila trebuie sa fie tara in care traim ca avocatilor sa le fie frica as nu ii enerveze pe procurori ?!

cred ca dvs nu intelegeti faptul ca in momentul in care a fost oprit de politia rutiera s-a constatat savarsirea infractiunii iar din acel moment amicul dvs avea cunostinta ca va avea dosar penal si mai mult ca i se suspenda permisul. daca avea permis stia si in ce conditii se suspenda acesta.
sigur ca suntem subiectivi in astfel de situatii dar necunoasterea legii nu ne absolva de raspundere.
Nimeni nu poate sa va spuna cat dureaza pana se solutioneaza un dosarul penal si asta indiferent de cate cereri de urgentare veti face, situatia s-a complicat cu al doilea dosar penal intocmit, din cate inteleg cel de-al doilea dosar a aparut in momentul in care primul dosar era trimis cu propunerea de NUP la procuror, daca veti stii sa gestionati bine situatia este posibil sa scapati cu amenzi administrative in ambele dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal ContSters227483 ContSters227483 buna ziua ,ma confrunt cu o problema de anul trecut si chiar nu mai sti ce sa mai fac am un dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)
Accident si consum de alcool dinumarius68 dinumarius68 Buna ziua ! cat dureaza ca procurorul sa-mi dea decizia , daca verdictul de la politest a plecat cu ``NUP``, mentionez ca are cateva luni bune..am facut ... (vezi toată discuția)
Model cerere urgentare dosar penal grasu81 grasu81 Anul trecut mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Mi-a venit acasa hotararea de ne-incepere a urmariri penale si amenda ... (vezi toată discuția)