avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Muscat de cainele vecinului in curtea mea
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Muscat de cainele vecinului in curtea mea

Buna Ziua !!!
As avea nevoie de ajutorul d-voastra , sugestii , opinii ...etc. in legatura cu un caz de muscatura f urata de caine. Este vorba despre tatal meu (socru), Acum 2 zile pe proprietatea lui ,dimineata la 06.30 a iesit din casa deplasandu-se spre toaleta din spatele gradinei. Mentionez ca locuinta este unde "la tara" iar toaleta este in spatele gradinii.
Vecinul are 2 caini de talie mare, de rasa ciobanesc caucazian, gardul despartitr din spatele gradinii are cca 1 m jumate. Mama soacra a mai vazut cainii sarind si omorand 2 gaini, a anuntat vecinul care nu a luat nici o masura dimpotriva acesta intorcandui spatele. Ne-am gandit sa anuntam politia dar tot atunci cu gandul sa nu creada vecinul ca vrem sa ii facem rau sau ca avem ceva cu animalele si poate o sa ia masuri, am renuntat la acest gand.
Acum 2 zile s-a produs inevitabilul incident, tatal meu socru deplasandu-se spre toaleta s-a trezit in gradina cu cainii vecinului, cainii au sarit pe el si i-au sfasiat muschiul din zona humerus al bratului stang. Are vreo 3 sau 4 plagi mai mici si o plaga extrem de mare si foarte adanca. am sunat imediat la 112 , ne-am deplasat si noi imediat la spital sa il ajutam, dpdv moral ...financiar ..etc. Mentionez ca acasa era doar mama soacra care nu a vazut incidentul doar cand tatal s-a intors si l-a vazut plin de sange. La spital el mi-a povestit ca a tipat dar nu l-a auzit nimeni, doar s-a intors repede in casa tremurand de frica si plin de sange.
In prezent se afla in spital sub observatie.
Binenteles ca am facut reclamatie la politie , am stat de vorba cu politia care ne-a prezentat un articol din dintr-o lege , ne-a spus ca vor amenda proprietarul dar mai mult de atat nu au ce sa ii faca, restul doar in instanta civila.
As vrea un ajutor de la d-voastra in privinta unor sugestii, opinii al unor specialisti ca dumneavoastra.
Cum ar trebui sa procedam mai departe, in sensul ca in primul rand ne este frica sa mai mergem in gradina si speram sa nu se mai intample un asemenea incident, in al doilea rand cu ramane cu cheltuielile de spitalizare, medicamente ...etc, mentionez ca nu vreau sa trag de toti banii omului dar inconstienta sau prostia asta trebuie so plateasca cineva si nici nu imi doresc sa se mai intample asa ceva vreodata.
Vreau sa va spun ca acesti caini i-am vazut pe drum intr-o seara , un alt vecin dintr-o masina claxona ptr ca s-a speriat iar de la un vecin cu vreo 2 case mai incolo iesea o mamica cu 2 copii de mana , noroc de vecinul cu masina care i-au atentionat.
Sunt un iubitor de animale si as vrea sa mentionez un alt lucru , acelasi caine de talie mare il au si socrii mei dar nu s-a intamplat vreun incident de felul , are cusca inalta iar cand ii da drumul sta sub supraveghere iar din cauza sperieturii neavand nicio vina cainele nostru suntem hotarati sa il dam.
Sper ca informatiile v-au fost de folos si va rog frumos as avea nevoie de opinia specialistului.
Va Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Sorin777 , utilizator 09:45, 14 Martie 2013
Putei formula o actiune la judecatorie prin care sa obligati proprietarul cainelui, in temeiul raspunderii civile delictuale, sa achite prejudiciul creat(cheltuieli de spitalizare, medicamente, precum si daune morale).
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult!!!
Am ajuns sa cred ca traim intr-o lume necivilizata unde majoritatea oamenilor sunt oameni rai , ce sa mai vorbim de stiita , carte , studii etc daca unii nu au nici macar cei 7 ani de acasa care nu stiu ce inseamna sa respecti dar mai ales sa ajuti pe cineva , sa traim in conditii civilizate.
Asa ca o informare, dupa ce cainele l-a muscat , dupa ce s-a sunat la 112 , mama soacra a mers la respectivul vecin si i-a spus , " inchide cainii ca l-a muscat f tare pe sotul meu ", el a raspuns mirat " Da ? " si a plekat nici macar nu a fost sa vada ce are sau sa il intrebe " Ai nevoie de ajutor , cat de tare l-a muscat ? "
Dupa ce am anuntat politia ...pe la jumatatea zilei a fost la spital sa il vada pe tatal meu socru cu o sticla de apa minerala .
Nici nu am cuvinte si nici nu stim la ce sa ne asteptam de la un asemenea om .

Nu stiu cum as putea sa procedez ptr ca nu imi doresc sa ii fac rau vecinului dar vreau sa inteleaga ca a gresit grav si trebuie sa plateasca aceste cheltuieli suportate pana in prezent de noi , ce sa mai spun de cele morale ....

.....Si ma gandesc daca se intampla mai rau ?? daca il musca de gat sau de fata "Doamne Fereste".

.... Nu stiu cum as putea sa procedez sa il aduc pe drumul cel bun , sau poate niciodata, daca prostia si inconstienta lui persista .

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez? BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa ma indrumati in situatia urmatoare: In data de 02.07.2014, tatal meu a fost muscat de cainele unei vecine in timp ce o ajuta pe ... (vezi toată discuția)
Risca inchisoarea? Mirelaa Mirelaa Buna ziua, Parintii mei au un caine de curte (acestia locuiesc in mediul rural), caine care este lasat dezlegat noaptea (ca mai toti cainii de pe acolo) si ... (vezi toată discuția)
Catei alergatori. miravalentinamira miravalentinamira Buna seara. Am 3 catelusi de 1 an . Am venit cu ei acasa (in lesa)si in scara blocului le-am dat lesele jos si cand un vecin a intrat in scara au fugit in ... (vezi toată discuția)