avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... refuz nejustificat al ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

refuz nejustificat al ITM

Daca un inspector de munca refuza nejustificat sa constate si sa sanctioneze o contraventie savarsita de catre un angajator, cum poate fi totusi obligat ITM-ul sa constate si sa sanctioneze contraventia respectiva ?


PS am in vedere faptul ca instantele de judecata nu se pot substitui organului constatator si, pe cale de consecinta, nu pot obliga in mod direct ITM-ul sa constate si sa sanctioneze presuspusa contraventie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 14 Martie 2013
cum s-au petrecut faptele ? aţi depus vreo plângere şi v-a refuzat comunicându-vă în scris asemenea poziţie ? verbal ? Poate găsim o variantă cu care vă putem ajuta.
Si daca in acceptiunea ITM-ului acea fapta nu constituie contraventie ? ... Exista situatii in care un control al ITM-ului nu se lasa cu sanctiuni ... poate o astfel de situatie exista si in cazul dvs .....
fapta ilicita a angajatorului este refuzul de a incheia un contract de munca in forma scrisa cu subsemnatul (asta este, in mod clar, contraventie dar TREBUIE CONSTATATA !)
am sesizat ITM-ul
ITM-ul a refuzat sa constate si sa sanctioneze angajatorul ptr lipsa CIM scris
Am sesizat instanta de contencios si i-am solicitat sa oblige ITM-ul sa constate si sa sanctioneze contraventia
Instanta mi-a rerspins cererea pe motiv xca nu se poate substitui in atributiile inspectorului de munca

De aici nedumerirea mea : ce fac, totusi, ptr a fi sanctionat angajatorul (care nu poate fi sanctionat decat de catre ITM) ?
Sesizati Inspectia Muncii si/sau Corpul de Control al Ministerului Muncii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine controleaza in statul asta munca la negru privind pers fizice diculescucarmen diculescucarmen nimeni la noi la gorj nu controleaza pers fizice care lucreaza la negru si daca vine cineva deja e lucrarea terminata ptr k le ia o luna sa ajunga nu este nici ... (vezi toată discuția)
,,hartuita,, de itm marinela dumitrele marinela dumitrele buna seara...in 8 zile am avut 3 controale de la itm , 2 dintre ele la acelasi punct de lucru, la 3 zile diferenta intre ele...rezultatul acestor controale au ... (vezi toată discuția)