avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenitorului prezumat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenitorului prezumat.

Buna ziua.
Ma intalnesc cu urmatoarea situatie:
Impreuna cu sotul meu detin o casa cu teren, dobandita prin donatie. In acest moment dorim sa vindem imobilele. Avem un copil in varsta de 29 de ani si am dori ca , dupa vanzare, sa-i dam cota parte din suma obtinuta.
intrebare:
Exista, in acest moment, vreo reglementare privind un procent minim obligatoriu la care ar avea dreptul. Daca da,care reglementarea respectiva sau care este procentul care ii revine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodicaonet , utilizator 12:33, 15 Martie 2013
Nu aveti obligatia de a remite fiului dvs. nicio suma de bani obtinuta in urma vanzarii imobilului, insa nimic nu va opreste sa ii donati fiului din pretul vanzarii atat cat doriti.
Este optiunea dumneavoastra daca remiteti o suma de bani fiului dumneavoastra, suma de bani obtinuta cu titlu de pret, in urma instrainarii imobilului detinut in coproprietate cu sotul dumneavoastra.

MULTUMESC FOARTE MULT. VA DORESC O ZI BUNA .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitație viagera ulterior incheierii contractului Liza421 Liza421 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati în următoarea situație: Cu o luna in urma, am cumparat un imobil (casa plus teren), pe numele meu si al fiului meu ... (vezi toată discuția)
Am dat copiilor, de comun acord cu fostul soț, banii obținuți din vânzarea apartamentului nostru, iar acum îmi cere partea lui. are dreptul să facă asta? georgia56 georgia56 Buna ziua,sunt divortata de peste 20 de ani,acum doi ani,fostul meu sot a fost de acord sa vindem apartamentul comun,si sa dam banii celor doi copii ai ... (vezi toată discuția)
Schimb de apartamente azumy azumy Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)