Va rog sa ma lamuriti daca dupa ce am contestat o amenda in termeni legali (30 zile), trimitand in judecata Politia Locala care mi-a dat amenda, e posibil ca eu sa figurez la Primarie cu amenda respectiva si ce e de facut in acest caz? Mentionez ca de 1 an si mai bine nu am primit nici un raspuns de la Judecatorie, iar dosarul pentru judecata, dupa cum se spune in lege, l-am trimis Politiei Locale urmand ca ei sa-l depuna la Judecatorie. Nu am decat avizul de confirmare-primire din partea Politiei Locale si chitanta de la Posta. Am descoperit amenda zilele trecute cand, dorind sa-mi platesc impozitele la Primaria, functionara de la Posta m-a informat de amenda respectiva.
pai trebuia sa va interesati de acea plangere contraventionala pentru a fi pusa pe rolul instantei si dupa punerea pe rol sa cereti certificat de grefa de la instanta sa-l depuneti la administratia fiscala pentru a nu aparea cu datorii pana la solutionarea acelei plangeri .
trebuie neaparat sa dati de acea plagere, sa vedeti unde s-a ratacit.
Eu, din cate am citit legea, am inteles ca in termen de 30 de zile trebuie sa trimit contestatia de judecata la Politia Locala de pe raza unde a fost incidentul, iar aceasta e obligata sa-l depuna la Judecatoria din proximitate. Daca Politia nu a depus dosarul cu contestatia e vina ei, nu? De ce trebuie sa-mai manc eu timpul si nervii din cauza incompetentei sau relei lor vointe?X-(
In alta ordine de idei:
1. sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire Politiei Locale in care sa cer nr. de inregistrare al dosarului meu de la Judecatorie ? Presupunand ca acesta exista, sa cer acel certificat de grefa de la instanta ( cui il cer efectiv? in ce baza?) De ce nu am primit nici un raspuns de la Judecatorie pana acum, presupunand ca dosarul a fost depus? Politia de ce a trimis amenda Primariei atata vreme cat nu au trecut 30 de zile, perioada legala de depunere a contestatiei?
2. Daca dosarul nu a fost depus la Judecatorie ce trebuie sa fac? Mie, la nivel de bun simt, mi se pare o infractiune grava.