avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contestata la politie - dare in debit la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contestata la politie - dare in debit la primarie la 1 an de la plangere

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti daca dupa ce am contestat o amenda in termeni legali (30 zile), trimitand in judecata Politia Locala care mi-a dat amenda, e posibil ca eu sa figurez la Primarie cu amenda respectiva si ce e de facut in acest caz? Mentionez ca de 1 an si mai bine nu am primit nici un raspuns de la Judecatorie, iar dosarul pentru judecata, dupa cum se spune in lege, l-am trimis Politiei Locale urmand ca ei sa-l depuna la Judecatorie. Nu am decat avizul de confirmare-primire din partea Politiei Locale si chitanta de la Posta. Am descoperit amenda zilele trecute cand, dorind sa-mi platesc impozitele la Primaria, functionara de la Posta m-a informat de amenda respectiva.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dansara2002 , utilizator 14:46, 19 Martie 2013
pai trebuia sa va interesati de acea plangere contraventionala pentru a fi pusa pe rolul instantei si dupa punerea pe rol sa cereti certificat de grefa de la instanta sa-l depuneti la administratia fiscala pentru a nu aparea cu datorii pana la solutionarea acelei plangeri .
trebuie neaparat sa dati de acea plagere, sa vedeti unde s-a ratacit.
Eu, din cate am citit legea, am inteles ca in termen de 30 de zile trebuie sa trimit contestatia de judecata la Politia Locala de pe raza unde a fost incidentul, iar aceasta e obligata sa-l depuna la Judecatoria din proximitate. Daca Politia nu a depus dosarul cu contestatia e vina ei, nu? De ce trebuie sa-mai manc eu timpul si nervii din cauza incompetentei sau relei lor vointe?X-(

In alta ordine de idei:

1. sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire Politiei Locale in care sa cer nr. de inregistrare al dosarului meu de la Judecatorie ? Presupunand ca acesta exista, sa cer acel certificat de grefa de la instanta ( cui il cer efectiv? in ce baza?) De ce nu am primit nici un raspuns de la Judecatorie pana acum, presupunand ca dosarul a fost depus? Politia de ce a trimis amenda Primariei atata vreme cat nu au trecut 30 de zile, perioada legala de depunere a contestatiei?

2. Daca dosarul nu a fost depus la Judecatorie ce trebuie sa fac? Mie, la nivel de bun simt, mi se pare o infractiune grava.

Va multumesc din nou anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de inaintare AurelOlteanu AurelOlteanu Buna ziua, Prietenei mele i a fost suspendat permisul si a primit si 10 puncte de penalizare, insumand 1450 lei. Ambele sanctiuni au fost scrise pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, In luna septembrie am primit o amenda contraventionala. Procesul-verbal de contraventie a fost contestat in termen de 15 zile la judecatorie, si ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii platii amenzii contraventionale titiC titiC am depus o contestatie la PVC in termenul legal de 15 zile prin posta direct la judecatorie.Procesul se afla pe rol. Nu am platit amenda,dar a aparut la ... (vezi toată discuția)