avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cardurile de sanatate si actele de identitate cu cip. ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cardurile de sanatate si actele de identitate cu cip. Da sau nu?

O prietena care-mi cunoaste opiniile mi-a trimis un link despre o manifestatie organizata de preoti si calugari contra introducerii cardului de sanatate organizata in fata Palatului Parlamentului.
Organizatorii au distribuit un manifest cu titlul "Spuneti NU actelor cu cip" care potrivit unui cunoscut saptamanal continea urmatoarele (sublinierile imi apartin mie)

Folositi impotrvia bolilor remedii naturiste si nu medicamente chimice,
Iertati-va datoriile,
Impacati-va cu dusmanii si rugati-va pentru ei,
Mancati cu masura vor veni vremuri grele (razboi, foamete),
Beti apa curata din surse bnatural (izvor fantana),
Renuntati la terapiile alternative (acupunctura, homeopatie, reiki, bioenergie), care sunt contrare invataturii crestine,
Nu va incredeti in horoscop si superstitii,
Rugativa la bunul Dumnezeu sa ne dea degraba conducatori crestini-ortdocsi cu teama de Dumnezeu si dragoste de oameni, nu care sa accepte distrugerea poporului si a valorilor noastre milenare sub marca progreseului mincinos (UE, globalizare, ecumenism=religia lui antihrist),
Nu participati la mitinguri si revolte sociale, nu aceasta este solutia pentru rezolvarea problemelor sociale.

In afara de cele de mai sus, pliantele distribuite la acest miting organizat, intre altele, si pentru a combate mitingurile :frantic: Hooooollly [autoeditat] mai continea si urmatorul avertisment:

Nu acceptati acte de identitate cu cip incorporat. Veti intra intr-un joc din care nu veti mai putea iesi.
:O (aici ar fi bun un icon cu un demon care rade malefic)
In primul rand trebuie sa scriu ca o buna parte din ceea ce s-a sustinut la acest miting se afla de mult in lista mea de revendicari, chiar daca pentru alte motive decat cele sustinute de manifestanti. Ca si acestia si eu ma opun asa-zisei medicine zise "alternativa", prostiei numita homeopatie, superstitiilor si horoscopului.
Insa, ca-te-go-ric, nu ma opun electronicii si nici nu am probleme cu "medicamentele chimice" :happy:.
Prima mea intentie a fost sa ma apuc sa scriu un articol despre ce este acela un cip, la ce foloseste, cum functioneaza ... chestii dinacestea plictisitoare. Apoi, ceva mai calculat, mi-am zis ca ar fi bine sa discutam aici, intr-un loc public si liber despre cardurile si actele de identitate cu cip si sa vedem ce parere aveti despre ele.
Fiind vorba despre o sectiune a forumului in care se discuta liber despre problemele la moda sunt acceptate orice fel de pareri, chiar si cele care nu sunt "mainstream".
Ah, sa nu uit! Ca sa nu fie niciun dubiu, eu n-am nimic impotriva cipurilor si nu ma tem ca voi ajunge sclav daca o sa am CI cu cip, ori daca voi folosi calculatorul sau un P.C.
P.S. Daca ar fi sa cautati sclavaj in Romania anului 2013 l-ati cauta intr-o firma de IT unde se inscriptioneaza cip-uri sau intr-o manastire in care sunt atrasi tinerii cu retard social-educational ?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 20:32, 22 Martie 2013
Sincer , nu i as cauta nici intr o parte nici in alta......colonialismul si subjugarea de orice natura se afla undeva mult mai departe de zidurile manastirilor sau ale unei firme IT....Ar fi meschin sa gandim astfel....
Nici eu nu sunt impotriva ciparii sa zicem, pentru ca oricum tindem spre un control absolut care ne este impus....
Mie mi-e clar ca vor sa ne aseze pe toti intr-un "insectar" aranjati, pe functionalitate, cont in banca sau mai stiu eu ce.
Dar e departe de noi definitivarea procesului. Nu stiu daca duce asta la sclavie. Mai sunt ceva seriale, filme SF care m-ar duce cu gandul ca intr-un viitor foarte indepartat o sa fim niste punctulete colorate care misuna pe un ecran.
Oricum, parerea mea este ca progresul vine si cu multe limitari. Dar, de la cipuri pana la sclavie cred ca este cale lunga.
pe vremea lu' ceausescu, dupa ce ne "cartelase" pe toti, se zicea ca urmeaza (se straduieste) sa ne si "contorizeze" (adica sa se "bage" un fel de "contor" ("cip"?:rolleyes:) in noi, in fiecare, ca sa stie el, ceausescu, la fix, cu precizie, ce, pe unde, cu cine si cat "consumam"):))

n-a mai apucat "saracu'":happy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte biometrice.o persoana poate fi localizata cu ajutorul unui astfel de pasaport biometric? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza? Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca ... (vezi toată discuția)
Poti purta cagula pe strada sau la manifestatiile publice? Militant Militant Buna ziua. Am si eu o disputa cu un amic. El imi spune ca statul este unul politienesc in care te filmeaza non-stop pe la orice adunare. Pentru asta, zice el, ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate cu microcip... pericol sau binefacere? ContSters122901 ContSters122901 Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre [b]cardurile ... (vezi toată discuția)