avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau binefacere?


Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre cardurile de sanatate cu microcipuri - fiind stabilit si termenul de ianuarie 2012 . Suntem cobai, sau nu ? In Olanda, Finlanda, Spania, Norvegia, sunt carduri de sanatate , dar fara microcipuri..
In curand se va aplica insertia subcutanata a microcipurilor........Controlul mintii si reflexe impuse... Grav!!
Fiecare roman , asigurat si NEASIGURAT va fi obligat sa aiba astfel de card,DE SANATATE - cu microcipuri, fara de care, nici aspirina, nu o mai poate cumpara de la farmacie...
In acestea sunt inmagazinate toate informatiile in cel mai mic detaliu despre posesorul de card.. de la datele de stare civila, studii, CNP, familie , domiciliu, stare de sanatate cu diagnostice, pana la ..orice.
Aceste carduri pot fi citite de la distanta, iar prin sistemul nu prea complicat, poate fi folosit si ....de catre medic.
Cine altcineva mai poate intra in sistem??
Multi.... si importanti.. Cu ce alte scopuri ?
Daca prin cardul telefonului poti fi localizat .... ma ingrozesc cand ma gandesc ca prin scanare, se pot "aduna" informatiile cu privire la un grup imens de oameni.
Daca s-au intamplat atatea lucruri ingrozitoare prin `copierea` sau `clonarea` cardurilor de banca, urmarirea de catre serviciile secrete si identificarea unor persoane, apoi folosirea acestui fel de sistem in marile atentate, localizarea unor fosti oameni politici...apoi arestati (Serbia).. si multe alte chestii la care nu avem acces, ma apuca groaza...
NU ma pricep.. asta nu ma impiedica sa am niste temeri...
Este dubios!!?? In acest moment, esti asigurat, dar nu beneficiezi de aproape nimic daca mergi la un spital. Pentru bolnavul NEASIGURAT cu capul spart, nici macar bandajul nu i se da....ca nu este asigurat....dar i se da un card cu microcip..., !!!
Oare, nu au - cu totul alt scop??
Acest card va trebui sa il pastram asupra noastra..... Va deveni o Carte de indentitate mult mai ampla ??
Oare de ce Senatul, Parlamentul , Prefecturile- nu au carduri, nici macar pentru salarii??
Vreau sa aflu pareri, poate ma `dumiresc` si eu....
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:24, 19 Octombrie 2010
=D>A nu fi sigur este, cred, unul dintre lucrurile esentiale ale rationalitatii.(B.R.)
Nu ma incanta, dar il consider ca fiind un eveniment din sfera firescului care va urma...si va urma...Ooo...! si cate ne mai asteapta !


mc
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters109653, utilizator
Cardurile bancare nu au microcip? Ati sesizat vreo transformare diabolica in viata Dv.?
Cardurile cu microcip sunt un element care face parte din procesul de informatizare al unui sistem public. Nu vad ce pericol s-ar ascunde in acel microcip.
Crearea sistemul informatic intr-un anume domeniu va duce automat si ireversibil la eficientizarea domeniului.

Desi pare anapoda ca nu avem antinevralgice si materiale sanitare in spitale, dar ne facem carduri cu microcip, procesul isi are logica lui....macar daca s-ar duce la bun sfarsit! Ar veni si beneficiile ulterioare, pe care oricum noi nu le putem intrevedea acum......
In principal ideea care sperie,este cea ca posesorul ar putea fi urmarit in mod efcient.
Daca nu ai pete nu cred ca exista motive care sa sperie in implementarea acestui sistem.
Cred eu ca problema principala este cea costurilor,mai ales cand nu exista bani pentru lucruri elementare si atat de necesare traiului cotidian si statul isi poate permite pe timp de criza sa faca un astfel de efort financiar.
Vorbim despre managerizare,despre politici si programe de iesire din criza,pe care nu le stie nimeni dintre factorii abilitati(atat de la putere cat si din opozitie),dar se fac eforturi financiare pentru niste costuri necesare in mentalitatea unora,dar care probabil,ca de obicei,se vor face in dauna unora care sunt reclamate de necesitati stringente.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Eu nu pun problema numerologic-fatidic, ci pur si simplu, vreau sa mi se respecte dreptul la viata privata. Nu pot consimti sa fiu prezumata ca infractor, mai ales ca prezumtiile sunt in favoarea persoanei, nu impotriva sa.
Asa cum remarca lndines, nimeni nu-mi poate oferi certitudinea ca acel sistem informatic este perfect securizat. Personal vad aceasta initiativa drept un afront la conditia umana. Nu cred ca se vor desfiinta institutiile de asigurare a ordinii si securitatii publice, iar a introduce un corp strain in organism mi se pare la fel de periculos ca si drogul sau alcoolul. In sprijinul acestei ultime afirmatii aduc motivatia unui medic stomatolog la solicitarea unui implant dentar: "Nu am certitudinea ca organismul dv. nu-l va respinge ca pe un corp strain..." si nu avea nimic "inteligent", era un simplu dispozitiv de Titan.
Exista acel reflex din trecut,cel al supravegherii de un organ de represiune sau de siguranta,care inca mai apasa asupra mentalitatii romanilor,iar el este oarecum justificat,dupa 50 de ani de opresiune.
Sunt popoare,care traisec in democratie de o vesnicie, care nu au trecut prin ce au trecut romanii,unde sistemele de siguranta sunt cu adevarat draconice.
Problema care se pune este ce primeaza mai mult,securitatea nationala sau libertatea personala,de altfel gasita in legislatiile unor tari dezvolate,cu democratii consistente.
Pe de alta parte trebuie sa fim constienti ca niciun sistem nu poate fi perfect(inclusiv cel informatic),iar ceea ce este facut de om,poate fi"desfacut" tot de om,intr-o lume aflata in continua evolutie sub toate aspectele

Alte discuții în legătură

Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!! nucu$ nucu$ Iata prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate. Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ... (vezi toată discuția)
În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate gabi.cristi gabi.cristi Buna ziua, As dori sa-mi indicati/recomandati daca se poate unde exact pot gasi un avocat specializat in problema privind mizeria care se intampla cu actele ... (vezi toată discuția)