avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto. Nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto. Nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Ma aflu intr-o situatie incredibila... atat pe fond cat si in recurs am castigat procesul cu Finantele pentru restituirea taxei auto de poluare, am mers la finante cu o cerere de restituire in baza sentintei anexand si decizia definitiva si irevocabila a curtii de apel IN ORIGINAL cum mi-au cerut ei, iar acum imi trimit instiintare ca trebuie sa depun o copie legalizata a deciziei curtii... incredibil... totul ca sa se sustraga de la respectarea unei hotarari judecatoresti, de la restituirea taxei auto...
Ma puteti ajuta va rog? ce pot face mai departe ???
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:57, 30 Martie 2013
mergeti la un executor judecatoresc si cererti punerea in executare.
Probabil nu aţi depus hotărârea originală legalizată. Solicitaţi retragerea de la cererea de restituire a hotărârii judecătoreşti pe care aţi depus-o, legalizaţi-o şi depuneţi-o din nou. Nu este o tergiversare, este o procedură pe care organul fiscal trebuie să o respecte mai ales că este vorba de restituirea unor bani de la bugetul de stat, a se vedea în acest sens prevederile OMF nr. 1899 din 2004, capitorul I, punctul 3 alin. 2 "Cererea de restituire va fi insotita de copii de pe documentele din care rezulta ca suma a fost platita la buget pentru sumele platite fara existenta unui titlu de creanta, precum si de copii legalizate de pe hotararile definitive si irevocabile sau de pe decizii ale organelor jurisdictionale sau administrative, dupa caz, pentru sumele stabilite prin acestea".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare lorecriss lorecriss Buna seara.As avea si eu o intrebare,daca se poate....Dupa cat timp iti primesti banii inapoi,din moment ce ti-a venit decizia de la tribunal acasa?Ce ar ... (vezi toată discuția)
Daca am castigat in prima instanta (taxa auto), mai pot pierde in recurs din cauza noii taxe auto ? Pilu Pilu Buna seara. As dori, daca poate cineva sa ma lamureasca: Am castigat la Tribunal procesul de recuperare a taxei auto. Bineanteles ca Finantele si Mediu au ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru radiat adriana_p adriana_p Buna ziua Am avut un punct de lucru deschis la Busteni,care ulterior a fost radiat in august. Pentru acest punct de lucru se achita impozitul pe salarii ... (vezi toată discuția)