avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Prelungire termen la procedura lansata deja in SEAP
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Prelungire termen la procedura lansata deja in SEAP

Am lansata o procedura in Seap (Licitatie deschisa- 53 zile) si nu am nici o solicitare de clarificari.
Licitatia are termen pe 19.03. si a si dori sa prelungesc termenul.
Cum procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:29, 19 Martie 2013
Incercati sa va gasiti un temei legal in variantele prevazute la art 72 din OUG 34/2006, cu ultimele completari si modificari.
O zi buna :)
exista un model de erata pentru prelungire termen?
se verifica de anrmap?
toate eratele se verifica de ANRMAP
ce fac cu solicitarile de clarificari care nu se incadreaza in termenul stabilit si sunt trimise cu 2 zile pina la termenul limita de primire a ofertelor?
Multumesc!
Conform OUG 34/2006-ART. 79
"1) Fără a aduce atingere prevederilor art. 78 alin. (2), în măsura în care clarificările sunt solicitate în timp util, răspunsul autorităţii contractante la aceste solicitări trebuie să fie publicat/transmis nu mai târziu de 6 zile înainte de data-limită stabilită pentru depunerea ofertelor.
(2) În cazul în care operatorul economic nu a transmis solicitarea de clarificare în timp util, punând astfel autoritatea contractantă în imposibilitate de a respecta termenul prevăzut la alin. (1), aceasta din urmă răspunde la solicitarea de clarificare în măsura în care se respectă, în mod cumulativ, următoarele:
a) perioada necesară pentru elaborarea şi transmiterea răspunsului face posibilă primirea acestuia de către operatorii economici înainte de data-limită de depunere a ofertelor;
b) răspunsul nu modifică informaţiile deja publicate, nu afectează modul de elaborare a ofertelor şi nici nu devine necesară publicarea unei erate"
Asadar, in orice situatie, aveti obligatia de a raspunde clarificarilor, in caz contrar intrati sub incidenta art 79, aliniat (3), al aceluiasi act normativ.

Alte discuții în legătură

Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 ... (vezi toată discuția)
Invitatie de participare-cerere de oferta mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Am publicat pe Seap invitatia de participare.In urma multor solicitari de clarificari la documentatia de atribuire precum si a timpului scurt de a elabora ... (vezi toată discuția)
Prelungire data depunere oferte gil12 gil12 [i]buna ziua... cineva a gasit in toata legislatia Achizitii publice vreun articol referitor la faptul ca in cazul unui numar minim de solicitari de ... (vezi toată discuția)