avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului este informatie de interes public?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului este informatie de interes public?

este informatie de interes public fisa de post a unei persoane dintr-o institutie publica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 16 Martie 2013
Fisa postului face parte din dosarul personal al unui angajat ... nu cred ca face obiectul informatiilor de interes public.
Da. Fisa unui post din organigrama institutiei neputând fi calificata ca o informatie cu caracter personal, poate fi pusa la dispozitia solicitantului, fara datele cu caracter personal.
multumesc, dar eu nu intreb de fisa postului in general, conform organigramei, ci de fisa de post a unei anume persoane ce este solicitata de alta persoana
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

Art. 12

(1) Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 11 indice 1, următoarele informaţii:
(...)
d) informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii.


Prin informaţie cu privire la datele personale se înţelege orice informaţie privind o persoană fizică identificată sau identificabilă.

Deci atata timp cat solicitati fisa postului unei anumite persoane (identificabile), aceasta informatie nu intra sub sfera celor publice si nu va va fi comunicata.
Asa cum v-am mai spus , acea fisa postului nu este informartie de interes public .. lista cuprinzând documentele de interes public nu contine si fisa postului unui functionar public sau a personalului contractual ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! am o intrebare referitoare la divulgarea salariului ... Deteru Deteru Salutare! Am o intrebare referitoare la divulgarea salariului primit catre un angajat unui alt angajat. Concret, nu am prevazut expres in contract acest ... (vezi toată discuția)
Dosarul de licitatie publica este public? oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema privind dosarul de licitatie publica. Acum cateva zile am organizat o licitatie publica privind ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)