avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Musamalizare caz, COMISIA DE DISCIPLINA, FUNCTIONAR ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Musamalizare caz, COMISIA DE DISCIPLINA, FUNCTIONAR PUBLIC



Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez,
in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe Hotararea Consilului Local prin care sa aprobat infintarea post de jurist in anul 2001, copie dispozitia primarului prin care s-a format comisia de concurs in anul 2001, copie de pe anuntul de publicare post de jurist - CONCURS anul 2001,
fisa postului de jurist, in data de 06.03.2009 mi s-a comunicat scris de catre secretarul primariei ca nu mi se elibereaza HCL , Dispozitia, respectiv anuntul publicat, fisa postului, ca aceste acte au fost afisate la sediul Primariei in anul 2001 si ca nu mi se elibereaza documentele.
Primarul comunei a pus rezolutie pe cererea mea ,, sa nu se elibereze nici un document, ca documentele HCL, DISPOZITIA, ANUNTUL, fisa postului sunt acte confidentiale ale angajatorului cu un angajat,,
Am sesizart Comisia de disciplina la nivel judetean pentru analizarea si propunerea modului de solutionare a sesizarii privitoare la faptele secretarilor unitatii administrativ - teritoriale, in data de 12.03.2009 si au inceput desbaterile:
Au prelungit cazul , au spus ca au alte treburi, amanarile s-au facut pana in luna mai 2009 cand am fost audiat, si am depus o intampinare, si iar s-a amanat, amanat, amanat, pana in luna septembrie pe 30.
Am adus la cunostinta ca in baza Legii 544/2001 documentele sunt informatii de interes public, am invocat Legea 215/2001 modificata art 117 lit e unde spune
Secretarul are urmatoarea atributie:asigură transparenţa şi comunicarea către autorităţile, instituţiile publice şi persoanele interesate a actelor prevăzute la lit. a), în condiţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare;
Art. 117. - Secretarul unităţii administrativ-teritoriale îndeplineşte, în condiţiile legii, următoarele atribuţii:
a) avizează, pentru legalitate, dispoziţiile primarului şi ale preşedintelui consiliului judeţean, hotărârile consiliului local, respectiv ale consiliului judeţean;
Legea 188/1999 Statutul functionarului public, modificata,
Art. 3
Principiile care stau la baza exercitarii functiei publice sunt:
a) legalitate, impartialitate si obiectivitate;
b) transparenta;
c) eficienta si eficacitate;
d) responsabilitate, in conformitate cu prevederile legale;
e) orientare catre cetatean; SI ALTE LEGII
Plangerea mea este prima plangere indreptata impotriva unui functionar public - SECRETAR DE COMUNA si am avut dosat cu nr. 1/2009
STUPOARE Comisia de discplina prin raportul din data de 02.10.2009 spune in motivare ca ,, propunere de a nu sanctiona disciplinar pe doamna secretar,, NU A ARE ATRIBUTII IN BAZA LEGII 544/2001.
Doamna secretar a adus la comisia de disciplina o fisa postului din anul 2002, fisa postului neactualizata in baza Legii 215/2001 modificata in anul 2006.
Deci avea o fisa a postului ,,expirata,,??????
La adus ca martor pe primar si un consilier local, Primarul ,, COMPLICELE,, cel care a pus rezolutia pe cererea mea ,, SA NU SE ELIBEREZE NICI UN DOCUMENT CA DOCUMENTELE SUNT CONFIDENTIALE,,
Acestia sunt sefii mei Secretar., Primar oameni care au bani si conduc astfel. BUTONELE LE APASA CAND TREBUIE SI CUM TREBUIE.

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:28, 14 Octombrie 2009
Nimic din cele amintite nu sunt, dupa pararea mea, confidentiale, iar ceea ce priveste comportamentul primarului: La ce va asteptati din partea unui politician?

Va propun sa faceti plangere penala impotriva primarlului si secretarei pentru abuz in serviciu si sa angajati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
ContSters77883, utilizator
Legea 544/2001 spune ca persoana vatamata poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla institutia sau autoritatea publica. Problema e ca plangerea se face in 30 zile dupa expirarea termenului de acordare pentru raspuns. Incercati cu o astfel de plangere, dar mai bine consultati un avocat. Bafta!
Aceeasi parere ca mayuk27
Stiu ca pot sa fac plangere pe contencios administrativ, pe mine ma intereseaza PAREREA privind faptul ca secretarul nu a fost sanctionat disciplinar, ca nu avea in fisa postului (nu a fost reactualizata) atibutiile prevazute de legea 215/2001 modificata in 20006 , art. 117., Sun ce daca era in lege prevazut, atributiile SECRETARULUI clare art. 117 , COMISIA, daca primarul nu ia reactualizat fisa postului si avea o fisa postului din anul 2002.
INTREBARE: Cine intocmeste fisa postului secrearului de comuna?
Cine trebuia sa sesizeze faptul ca Atributiile secretarului de comuna s-au modificat , art 117. ( Legea 215/2001 nemodificata, secretarul comunei avea atributii, s-au modificat partial atributiile).
Cuine trebuia sa sesizeze ca Legea 215/2001 s-a modificat in 2006, PRIVIND ATRIBUTIILE si trebuie sa reactualizeze atributiile secretarului?
Daca faceti plangere si instanta va da castig de cauza, prin hotarare vi se vor transmite si informatiile cerute , si modul cum au fost sanctionati cei vinovati.Deci, cel mai bine este plangerea.

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina privind sanctionarea secretarilor, musamalizare caz ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)
Atributii si responsabilitati secretar uat anisoara71 anisoara71 as dori sa-mi spuneti care sunt atributiile secretarului de consiliul local s compartimentele care i se supun. multumesc (vezi toată discuția)
Sunt impiedicata sa-mi indeplinesc atributiile janina drula janina drula lucrez intr-o primarie ca si conilier juridic, insa de la angajarea mea si pana in prezent am probleme cu secretarul primariei in sensul ca nu imi da citatiile ... (vezi toată discuția)