avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intreruperea furnizarii de gaze naturale timp de 3 ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intreruperea furnizarii de gaze naturale timp de 3 zile. E legal?

Buna ziua. As dori foarte mult sa imi oferiti un raspuns. Din punct de vedere legal, se poate intrerupe furnizarea cu gaze naturale in tot orasul si in alte localitati din jur pe o perioada de 3 zile???este vorba de o lucrare de inoire a unei conducte. In Reg de furnizare GN nu am gasit un raspuns. Impactul unei astfel de actiuni este de bataie lunga, avand in vedere pagubele cauzate de sistarea gazelor. Nu vorbesc doar de impactul economic, detin o pizzerie iar timp de 3 zile imi afecteaza starea financiara, dar am copil mic, de 6 luni, si nu am sa pot timp de 3 zile sa il spal , sa ii incalzesc laptele,etc.trebuie sa il tin in frig? Sper sa imi puteti raspunde in cel mai scurt timp.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:31, 16 Martie 2013
Puteti sa sunati (telefonul il gasit in contract) la firma care furnizeaza gazele si sa intrebati motivul pentru care dureaza intreruperea furnizarii de gaze naturale 3 zile.
O intrerupere atat de lunga, presupun ca este legata de forta majora, mentionata de altfel in contract (interventie/ reparatie la o portiune de conducta, care daca nu se face de urgenta, poate genera evenimente nedorite -incendii, explozii, pierderi de vieti omenensti, pierderi materiale importante, etc.).
In urma verificarii conductei, la fata locului, probabil s-a constatat ca portiunea de conducta afectata care trebuie inlocuita, eventual alte lucrari complementare, se pot face in cca. 3 zile.
Inainte de interventia propriu-zisa, este necesara o golire, degazare si inertizare a conductei, operatii care necesita destul timp, pana determinarile de gaze inflamabile/ explozive facute in conducata permit lucrul cu foc.
Este adevarat ca in astfel de cazuri, echipa de interventie lucreaza in 3 schimburi, pana termina lucrarea.
Lucrarea poate dura mai putin, dar firma de distributia si-a luat cu siguranta si o marja de timp. Veti fi anuntat inainte de a reprimi gaz, pentru a nu se crea situatii periculoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anre si reglementarile in domeniul sistarii furnizarii gazelor naturale pentru neplata integrala a facturilor eliasav eliasav Din nefericire ANRE (cu ai ei functionari platiti regeste) nu a reglementat sistarea furnizarii gazelor naturale pentru neplata integrala a facturilor de catre ... (vezi toată discuția)
Rugaminte lamurire racordare conducta de gaz MariaBorz MariaBorz In anul 2002 , 8 familii am introdus conducta de gaz pe strada noastra. Aceasta lucrare a fost avizata de Firma S.C. DistriGaz Nord S.A Cluj - Napoca. ... (vezi toată discuția)