avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sentinta 25%+25% suplim.funct.public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sentinta 25%+25% suplim.funct.public

Buna ziua !
Va rog un sfat ffff imp ! Instanta a decis plata supl post+treapta obligatoriu pt. angajator dar fara sa precizeze procentul!
Ce trebuie sa facem ?/Angajatorul poate sa nu achite drepturile sub incidenta ca nu are baza de calcul? apelam la execurtor ? cine calculeaza? cum/ ? se poate ivoca ca max sporuri sa fie 25%? se asimileaza cu alte sporuri?
daca nu s-a precizat % pot face recurs?, chiar daca instanta ne-a aprobat plata , dar fara sa precizeze %?cine este vinovat ca , conf 188/1999 , legiuitorul trebuia sa emita o norma precizand % supl post+trapta, care face salariul funct.public?inclusiv sp.vechime?
va multumesc,stefan
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 10:53, 22 Februarie 2009
Potrivit art.281 ind.1 alin.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice .
Cererea se adresează instanţei care a pronunţat hotărârea al cărei dispozitiv se cere a fi lămurit. Întrucât legiuitorul nu prevede un termen , înseamnă că cererea poate fi formulată oricând, atâta timp cât nu s-a solicitat punerea în executare a hotărârii .
Daca instanta s-a pronuntat pe capatul de cerere referitor la acordarea in procent de 25% a suplimentelor, respingandu-l, atunci formulati recurs.

Daca instanta a omis sa se pronunte asupra acestui capat de cerere, in opinia mea trebuie sa solicitati completarea hotararii in acelasi termen in care puteti declara recurs, conform art. 281 ind. 2 Cod procedura civila.

Procentul de 25% este prevazut in legislatia care reglementeaza activitatea auditorilor. Intrati pe sectiunea "functionari publici", unde s-a mai discutat despre acesta.
va multumesc, :)
stefan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

25%+25% supl.post/treapta func.public-reloaded mjion mjion Buna ziua ! Sunt funct.public, si am castigat in instanta la trib.buc, plata 25 %+25% suplim.post si treapta, fara a se preciza de instanta procentul, lasand ... (vezi toată discuția)
Supliment 25%+25%, funct.public-reloaded mjion mjion Buna ziua ! Sunt funct.public, si am castigat in instanta la trib.buc, plata 25 %+25% suplim.post si treapta, fara a se preciza de instanta procentul, lasand ... (vezi toată discuția)
Supl.tr-post 25%+25%, functio.public mjion mjion Buna ziua ! Sunt funct.public, si am castigat in instanta la trib.buc, plata 25 %+25% suplim.post si treapta, fara a se preciza de instanta procentul, lasand ... (vezi toată discuția)