avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare autoturism

Buna ziua,
am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa.
Astazi m-am prezentat la serviciul de inmatriculari si nu mi-au primit dosarul pentru inmatriculare deoarece trebuie sa platesc taxa de timbru verde,motivatia fiind ca sentinta este data pe legea veche si incepand de astazi 15.03.2013 se aplica noua legislatie.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie!
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 20:28, 15 Martie 2013
Din punctul meu de vedere dumneavoastră trebuie să faceţi înmatricularea aşa cum a dispus instanţa, fără plata taxei. O.U.G. nr. 9 din 2013 privind timbrul de mediu nu are nici un fel de prevedere contrară în acest sens. Solicitaţi să vă indice temeiul legal pentru refuzul lor de a pune în practică dispoziţiile unei instanţe judecătoreşti.
Ordonanta pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, adauga la articolul 4, după litera c) a alineatului (1) se introduc două noi litere, literele d) și e), cu următorul cuprins:

e) pentru care s-a dispus de către instanțe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxei pe poluare pentru autovehicule, precum și taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule;”

Art. 4 Legea nr. 9/2012
(1) Obligatia de plata a taxei intervine:

Din punctul meu de vedere, trebuie sa achitati taxa...
Domnule consilier juridic, ceea ce cititi mai sus este prevederea contrara...
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
La care ordonanţă faceţi referire? Din ce ştiu eu a existat una singură OUG nr. 1 din 2012 dar care nu a adus vreo modificare art. 4.
Indicaţi vă rog ordonanţa invocată.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Indicaţi numărul monitorului oficial în care a fost publicată această ordonanţă fără număr şi fără dată. Un act normativ pentru a produce efecte trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial al României.
In completare: am găsit documentul la care @anona 1963 a făcut referire, este un proiect de modificare a legii nr. 9 din 2012 care a fost abandonat deoarece noua taxa a îmbrăcat forma timbrului de mediu având ca bază legală OUG nr. 9 din 2013.
Pentru verificarea afirmaţiei mele [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)