avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru Mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru Mediu

Buna ziua.
Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare.
Fac mentiunea ca procesul a fost deschis inca din luna decembrie a anului 2012.
Intrucat am primit hotararea definitiva si irevocabila abia ieri, iar de astazi a intrat in vigoare Timbrul de mediu iar eu nu am apucat sa inmatriculez masina, vin cu urmatoarea intrebare:
In acest caz ramane in vigoare hotararea instantei de judecata sau voi fi obligat ca in zilele urmatoare cand voi merge sa inmatriculez masina, sa platesc acest Timbru de Mediu.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andreichirutza , utilizator 20:43, 15 Martie 2013
Ordonanta pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, adauga la articolul 4, după litera c) a alineatului (1) se introduc două noi litere, literele d) și e), cu următorul cuprins:

e) pentru care s-a dispus de către instanțe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, sau taxei pe poluare pentru autovehicule, precum și taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule;”

Art. 4 Legea nr. 9/2012
(1) Obligatia de plata a taxei intervine:

Platiti taxa. :)
Care ordonanţă? Indicaţi-o! De când o ordonanţă anulează o hotărâre judecătorească?
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Aici gasiti ordonanta: [ link extern ]
Stimate utilizator @anona1963 aceea a fost probabil un proiect, în prezent legea nr. 9 din 2012 este abrogată prin intrarea în vigoare a OUG nr. 9 din 2013. Legea nr. 9 a avut o singură modificare oficială, publicată în Monitorul Oficial - OUG nr. 1 din 2012.

@andreichirutza: solicitati inmatricularea conform dispozitiilor instantei.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Voi merge luni la DRPCIV si voi solicita inmatricularea.
Sper sa nu mi fie refuzat dosarul cum spunea cel cu autoturismul marca Mercedes.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)