avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunerea în termen dupa trecerea unui an de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunerea în termen dupa trecerea unui an de la momentul rãmânerii definitive a hotãrârii

mi s-a comunicat prin posta ca sunt executat silit intr-un proces in care s-a dat o hotarare in urma cu mai mult de 1 an si de care nu am stiut, pentru ca am fost citat la o alta adresa. Trecand termenul de 1 an in care pot formula contestatia in anulare si repunere in termen ce optiune imi ramane ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 07:27, 16 Martie 2013
Intervenţie moderator


@LG88

Am rugămintea să nu mai repostaţi aceeaşi întrebare, pct. 3.3 din regulament interzice aceasta. În plus, în acest topic aţi primit deja un răspuns la întrebarea "care Cod se aplică?". Toate întrebările pe care le aveţi în privinţa căii de atac a contestaţiei în anulare vă rog să le postaţi aici, nu în topic nou.

Vă rog să vă faceţi timp şi să citiţi regulamentul de postare. Mai jos aveţi un link la acesta.
www.avocatnet.ro/content/tag...

Mulţumesc!

Gabriela Pintea


LG88 a scris:
Vreau sa atac prin contestatie in anulare o hotarare ce s-a dat pe dispozitiile vechiului cod de procedura civila, si as dori sa stiu ce dispozitii cu privire la contestatia in anulare mi se aplica. cele din vechiul cod de procedura sau din noul cod de procedura ?


oanapitiritean a răspuns:
In ceea ce priveste legea aplicabila hotararilor, Noul cod de procedura civila reglementeaza in mod expres, in cuprinsul dispozitiilor art. 27, faptul ca ,, hotararile raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput sa curga". Avand in vedere aceste dispozitii legale si raportat la situatia expusa de dvs., in masura in care veti promova o contestatie in anulare impotriva unei hotarari pronuntate sub imperiul vechiului cod de proc.civ, va trebui sa aveti in vedere reglementarile acestuia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Contestaţia în anulare este definită de art. 317 Cod procedură civilă., este o cale extraordinară de atac, şi pot fi atacate cu contestaţie în anulare hotărârile irevocabile,din următoarele motive:
1.când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
2.când hotărârea a fost dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.
Legiuitorul însă prin alin. 2 ale art. de mai sus,art.317 C.p.civ. a extinso şi la alte situaţii şi anume cănd motivele de mai sus deşi invocate în recurs instanţa le-a respins din vari motive, aveau nevoie de verificări sau recursul a fost respins fără ca el să fi fost judecat în fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Martonze Martonze [quot] II. Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu constestatie in anulare cand: - dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)