avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incompatibilitate procuror - se poate pronunta in 2 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incompatibilitate procuror - se poate pronunta in 2 dosare cu aceleasi parti si obiect?

Buna ziua

Va rog daca ma poate ajuta cineva.
Procurorul care a instrumentat un dosar ce are ca obiect o plangere penala cu caracter posesoriu si a dat NUP, mai poate instrumenta un alt dosar cu aceleasi parti si obiect in cea de-a doua plangere?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 18:11, 16 Martie 2013
Important este daca e aceeasi fapta , pe langa obiect si parti, pentru ca ar fi autoritate de lucru judecat.
Aceeasi anchetatori pot instrumenta dosarul , daca nu sunt alte motive de incompatibilitate fata de cele expuse .
Va multumesc pentru raspuns. Prima este o plangere penala cu caracter posesoriu. A 2-a este tot o plangere penala cu caracter posesoriu impotriva si a altor persoane decat in prima plangere precum si pentru amenintare. Ambele plangeri au fost instrumentate de acelasi procuror care, in opinia mea este partinitor. Mai mult, in cea de-a 2-a plangere, procurorul a dat o ordonanta care nu este motivata. Mai mult, ordonanta am primit-o urmare cererii catre Parchet in de a mi se comunica stadiul dosarului. In comunicarea ordonantei este mentionat faptul ca aceasta mi-a mai fost comunicata acum o luna, dar eu nu am primit-o. Am sa solicit o copie de pe borderou pentru a demonstra ca nu mi-a fost comunicata anterior. Probabil intentia era de a fi invocata tardivitatea in conditiile in care formulez contestatie catre prim procuror. Oricum, am dubii in privinta impartialitatii procurorului care a instrumentat dosarul.
Repartizarea nu ar trebui sa fie aleatorie?
Va multumesc din nou.
Nu e o problema. Nu s-ar fi pronuntat daca s-ar fi retrimis dosarul pentru refacere. Nu COMPLETARE,ce REFACERE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala -recuzare si stramutare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Intr-un dosar penal in legatura cu infractiuni economice, s-a dispus NUP de catre Parchet.Instanta a intors insa dos.pe art.278 alin .8 lit b din C.p.p. ... (vezi toată discuția)
Recuzare si incompatibilitate org cerc. pen mary6 mary6 Buna ziua. Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti si mie explicit la urmatoarele intrebari: -1. Faptul ca org de cercetare care a instrumentat dosarul/cercetarea ... (vezi toată discuția)
Recuzarea organului de cercetare penala Stingray Stingray Am calitatea de parte vatamata intr-un dosar penal ce sa afla in faza actelor premergatoare. Comisarul ce se ocupa de caz este partinitor in sensul ca mi-a ... (vezi toată discuția)