Buna , sunt interesat pentru deschiderea unei agenti de turism,
in mare cunosc pasii necesari dar daca este cineva pe acest forum care sa.mi dea detali as fi recunoscator !
multumesc anticipat!
Toate datele le obtineti de pe pagina de net - sau consultantajuridica.home.ro /Cele mai folositoare va sunt dispozitiile Legii nr.31/1990 si Hotararea de Guvern nr. 238/2001 cu ordinele aferente emise de MinisterulTurismului nr. 170/2001 si 691, 910/2002.
In mare sa fiti licentiata in turism-servicii, sa dispuneti de brevet, sa aveti vechime in domeniu, sa cunoastei 1-2 limbi de circulatie internationala, pentru functionarea agentiei sa aveti sediu si toate cerintele legii comerciale si in final sa obtineti licenta de turism, care este valabila 3 ani de zile cu posibilitatea de prelungire. Atentie personalul care il angajati trebuie sa fie ghizi atestati pe pachetele turistice care le oferiti, etc. Documentaia trebuie sa o depuneti la D. G.A.C.T. din cadrul Aut. Nationale pentru Turism. Mai multe la www.consultantajuridica.home.ro sau consultantajuridica@home.ro. Mult succes!
[quote]MIHAIJURIDIC a scris: >Toate datele le obtineti de pe pagina de net - sau consultantajuridica.home.ro /Cele mai folositoare va sunt dispozitiile Legii nr.31/1990 si Hotararea de Guvern nr. 238/2001 cu ordinele aferente emise de MinisterulTurismului nr. 170/2001 si 691, 910/2002. >In mare sa fiti licentiata in turism-servicii, sa dispuneti de brevet, sa aveti vechime in domeniu[/quote]
si eu sunt foarte interesata de acest gen de afacere. am urmarit ceea ce ati raspuns, am cautat legile si link-urile data de d-voastra si asa cum ati precizat, este absolut necesar licenta in turism. eu nu dispun de aceasta licenta.
intrebarea mea este urmatoarea: care sunt conditiile prin care pot angaja o persoana licentiata in turism , cu vechimea necesara? pe ce post si in ce conditii? precizez ca doresc ca firma sa ramana a mea si sa nu fiu constransa de deciziile persoanei pe care o voi angaja pe acest post.
va multumesc