avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs - vatamare corporala din culpa, amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs - vatamare corporala din culpa, amenda administrativa

Buna ziua..ar fi posibil oare ca la judecarea recursului sa scap doar cu o amenda administrativa daca as putea demonstra ca nu am lovit pietonul pe trecerea de pietoni ci dupa aceasta?in cazul in care as primi o amenda administrativa permisul mi s-ar mai anula sau doar suspenda?va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 21:43, 30 Aprilie 2013
In recurs se judeca numai daca sentinta atacata este legala sau nu, fara ca sa se administreze probe noi, expertize, audiere de martori si nici nu se pot invoca exceptii noi, care nu au fost invocate in fazele procesuale anterioare.
Motivele de analiza in recurs sunt expres si limitativ prevazute in Codul de procedura penala.
Avand in vedere lipsa de informatii, nu veti putea primi un raspuns la intrebarea dvs. Chiar si dupa studierea dosarului de catre un avocat, raspunsul primit va viza eventual sansele pe care le aveti in schimbarea pedepsei si nu o confirmare/garantie ca asa va hotari instanta.
buna seara..revin cu o intrebare in legatura cu cazul meu:este obligatoriu sa ma prezint la recurs?va multumesc...
Obligatoriu nu este, indicat da.
In cazul in care ati angajat un avocat, veti fi reprezentat de catre acesta.
Instanta poate ramane in pronuntare chiar daca o parte nu este prezenta.
buna seara..revin cu o intrebare:la judecarea unui recurs pot fi mai multe termene sau recursul se judeca intr-un singur termen?va multumesc
Se poate judeca recursul si la primul termen, dar la fel de bine, daca de exemplu este lipsa de procedura, se va mai acorda un termen.

Alte discuții în legătură

1. pot face recurs impotriva unei sentinte penale aiai aiai (ca parte vatamata), privind pedeapsa si despagubirile materiale/morale ? 2. cand trebuie motivat? (vezi toată discuția)
Recurs adina_md adina_md Buna seara, as avea o intrebare. daca cineva a primit o pedeapsa de 5 luni cu suspendare (pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, dar fara alte ... (vezi toată discuția)
Trimiterea cauzei pt rejudecare la instanta de fond andy_yz andy_yz Buna ziua.M-a aflu intr-o dilema f grava.Sunt parte vatamata intr-un dosar penal..eu m-am constituit parte civila este vorba despre un acident rutier am trecut ... (vezi toată discuția)