avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare - completare declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare - completare declaratia 300

In luna ianuarie am avut TVA de dedus neexigibil (furnizori neachitati).In februarie Tva-ul devine deductibil (facturi achitate),in contabilitate se inregistreaza 4426= 4428.
Spuneti-mi,va rog,in D.300 unde trec aceasta suma,TVA de deductibil ce provine din facturi inregistrate in ianuarie ? La randul "Regularizari" ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nzreka967 , utilizator 08:39, 18 Martie 2013
Parerea mea este ca trebuie trecut la tva deductibil si nu la regularizari.
Programele de contabilitate pun automat suma exigibila la randul unde normal era inainte valoarea din jurnal pe o luna. Nu conteaza din ce luna provine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)
Completare decont de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, In decontul de TVA unde se trec facturile de la furnizorii care sunt cu TVA la incasare? Multumesc (vezi toată discuția)