avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire salar dar si poprire cont in care primesc ...
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu

Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut fata ratei a stat 6 luni in concediu medical si a luat un salariu de doar 400 de lei, tot in aceasta perioada si-a schimbat domiciliul, in data de 8.03.2012 a primit o comunicare de la un birou executor (sa afisat la fostul domiciliu),cu suma de 12504 de lei executare silita la cererea SC ..suma care reprezinta cheltuieli de judecata ,restanta credit ,dobanzi penalizatoare .... in data de 14.08.2013 mama ar fi trebuit sa incaseze salariul... la alta banca... zic ca ar fi trebuit deoarece...cand a mers la bancomat avea un sold de minus 12042... Salariul ei este de 840 ron fiind infirmiera la un spital are un CAR care ii opreste lunar 300 lei restul de 540 de lei au fost virati in contul de salar care e pe minus...
Intrebari...
- adica timp (de dupa calculele mele)25 de luni nu mai ia deloc bani..? din ce ar trebui sa traiasca...
-desi nu i sa facut proprire la servici banii fiind virati in cont au dreptul sa ii puna contul curent pe minus....?
- Ce ar putea sa faca in aceasta situatie..?
Mai mentionez ca mama are singura proprietate personala locuinta,o garsoniera, pe numele ei.
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 16:37, 17 Martie 2013
Ceva nu este la locul lui...ce fel de card este acesta? Ati cerut lamuriri la banca in legatura cu soldul? Poprirea nu poate depasi 1/3 din venitul net destinat asigurarii mijloacelor de existenta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Contul este unul de salariu care are atasat card.
In cazul mamei Dvs., este necesar sa solicite bancii un extras de cont, precum si sa aduca la cunostinta executorului faptul ca acel cont poprit este un cont de salariu!! Sa solicite executorului sa emita o adresa catre banca in care sa dispuna mentinerea popririi doar pentru sumele ce nu deriva din drepturi salariale. Iar in paralel sa dispuna poprirea catre angajatorul mamei Dvs. si angajatorul ei sa confirme printr-o adresa scrisa, catre executor, infiintarea popririi in cota de 1/3 parte din venitul net lunar.
Fiti atenta, executarea silita se poate indrepta si impotriva imobilului detinut de mama Dvs.!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - cuantum poprire pe salariu mihai1986 mihai1986 Buna ziua. Acum 5 ani am facut o greseala imensa cu un card de credit primit mai mult decat usor de la o institutie bancara..din pacate, varsta si anturajul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)