avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie CI la cazarea turistica - este legal?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie CI la cazarea turistica - este legal?

Buna ziua,

Este legal ca in momentul in care te cazezi intr-o locatie turistica sa ti se faca o copie dupa C.I. pe care a o retina ? Nu este indeajuns faptul ca dupa ce complectezi acel formular de cazare sa fie verificate cele scrise cu cele trecute in actul de identitate ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:33, 18 Martie 2013
Nu e precizat niciunde ca nu au voie.
Au facut acea copie in primul rand pentru a-si proteja patrimoniul - daca clientii provoaca distrugeri sau pleaca cu ''amintiri'' copiile dupa CI le sunt de folos.

Nu va faceti probleme, nu aveti de ce.
Pai in acest caz ( de distrugeri sau luarea de ''suveniruri'' ) de ce nu le sunt de-ajuns datele complectate pe formular ? Si care au fost verificate de receptioner ca acestea sa corespunda cu ce inscrise in acte ?
Intrebati functionarul de la receptie sau patronul pe baza carei legi va fost facuta copia CI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie dupa actele turistilor Annya_1 Annya_1 Buna seara! Lucrez in domeniul hotelier, mai exact la receptia hotelului. Politica firmei, ma obliga ca in momentul in care eu cazez un client sa ii fac copie ... (vezi toată discuția)
Detalii cod caen 5520 si 5590 proGabi proGabi As dori sa stiu care este diferenta intre codurile CAEN 5520 si 5590 si ce autorizatii sunt necesare pentru a desfasura activitati de inchiriere de camere din ... (vezi toată discuția)
Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde ... EugenGA EugenGA Am fost la in job la un hotel pentru postul de receptioner, unde am stat 4 zile in training, apoi am lucrat 2 zile. In acest timp mi-am dat seama ca nu este ... (vezi toată discuția)