Am urmatoarea situatie:
Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat .
Acum, mi-a dat copilul in judecata( acesta fiind student la buget) pentru diminuarea pensiei de intretinere la minim pe economie, tinand cont ca el este disponibilizat si ca mai are in intratinere un minor, fara sa mentioneze ca, de la intreprindere a beneficiat de salarii compensatorii, si ca peste 6 luni va intra in pensie dupa un salar cam de vreo 5000 Ron.Mentionez ca, de cand suntem divortati, in afara de pensia de intretinere, tatal nu a mai contribuit cu nici un banut sau alte bunuri pentru cresterea si educarea acestui copil. In 20 de ani nu l-a vizitat macar o data.
Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare, astfel incat pensia de intretinere a copilului sa nu se diminueze foarte mult, sau sa-i fie platita o suma procentuala din salariile compensatorii.pana la intrarea lui in pensie!
Va multumesc!
Aveti toate sansele sa vi se respinga cererea reconventionala si sa fie acceptata cerere de micsorare introdusa de reclamant.
Dreptul familiei- Pensia de întreţinere.
Obligaţia de întreţinere are un caracter succesiv, regulă ce se aplică în situaţia in care drepturile salariale se plătesc periodic. La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute, nu şi cele întâmplătoare, care nu au caracter permanent. Salariile compensatorii nu au caracter permanent şi nu pot constitui bază de calcul pentru pensia de întreţinere.
Art. 409 alin. 4 Cod procedură civilă, prevede că: „ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricărei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmărite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.
Textul menţionat se referă la urmărirea obligaţiilor de întreţinere neachitate.
Cuantunul ajutorului de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale de 10 % in cazul fostului dv sot.
La cantumul pensiei alimentare nu se iau,in considerare decat veniturile obtinute,nete,NU si cele intamplatoare: ore suplimentare,indemnizatii de deplasare ,de transferare,concediere si,in general sumele care nu au caracter permanent si cota poate merge pana la 1/4 din aceste venituri nete DAR, CHIAR DACA au caracter permanent sporurile care au ca scop de a preveni sau inlatura efectele daunatoare pe care le au asupra organismului omenesc,asupra conditiilor de munca,indemnizatii cu destinatie speciale (toxicitate,.....etc),nu se iau in calcul.
Farmulare raspuns
lilicrin
Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)