avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil -cadru didactic( suplinitor)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil -cadru didactic( suplinitor)

Buna seara

Doresc sa stiu daca voi primi indemnizatia in conditile in care ...eu am contract determinat pana pe 1 septembrie iar eu voi naste in jurul de 25 septembrie ce pasi ar trebui sa urmez ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:51, 18 Martie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Avand in vedere ca la acea data veti fi in concediu de maternitate (sarcina) aveti doua posibilitati:

A) - Sa prezentati certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati (la prima depunere decertificat medical duceti si o copie dupa decizia de incetare a contractului individual de munca).
- Dupa terminarea concediului de maternitate (sarcina si lauzie) veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.


B) - Va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti gravida si in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
-Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)